Ana Sayfa Apple iPhone satarken Mac zorda kaldı!

iPhone satarken Mac zorda kaldı!

0
macbook

Apple Perşembe günü, iPhone gelirlerinin yıldan yıla arttığı rekor bir Eylül kazanç dönemi açıkladı. Ancak şirketin diğer tüm donanım bölümleri düşüş gösterdi ve genel satışlar art arda dördüncü çeyrekte de düştü. Şirket bu çeyrekte toplam 89,5 milyar dolar gelir elde etti. Mac satışları da Apple’ı zorlamış gibi görünüyor.

iPhone satışları artarken Mac düşüşte!

CEO Tim Cook, verdiği röportajda iPhone 15 serisinin 14 serisine kıyasla daha güçlü bir ön yükseliş gösterdiğini söyledi. “Eğer iPhone 15’in bu dönemine bakar ve bir önceki çeyrekte aynı dönemdeki iPhone 14 ile karşılaştırırsanız, iPhone 15’in iPhone 14’ten daha iyi performans gösterdiğini görürsünüz” dedi. Cook, Pro ve Pro Max cihazlarının her ikisinin de şu anda arz kısıtlaması altında olduğunu sözlerine ekledi.

Mac sektörü, bir önceki yıla göre yüzde 34’lük bir düşüşle özellikle ağır bir darbe aldı. Dolayısıyla Apple’ın bu hafta başında düzenlediği M3 etkinliğinde güncellenmiş MacBook Pro’ları ve yenilenmiş iMac’i tanıtmasının nedenini anlayabilirsiniz. Cook mevcut PC tüketici pazarını “zorlu” olarak tanımladı.

Cook verdiği röportajda, “Mac’in Aralık çeyreğinde çok daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum,” dedi. “M3’ümüz var, yeni ürünlerimiz var ve yıldan yıla karşılaştırma olgusuna sahip değiliz.” Cook, Mac işinin geçen yıl bu zamanlarda alışılmadık derecede başarılı olduğunu iddia etti.

Yeni bir modelden bahsedilmediği için iPad gelirleri yüzde 10 oranında düştü. Giyilebilir cihazların geliri ise yüzde 3 gibi oldukça düşük bir oranda azaldı. Her zamanki gibi Apple’ın hizmetler birimi güvenilir bir para kaynağı oldu ve yıldan yıla yüzde 16 artış gösterdi. Cook verdiği röportajda “Her ana faaliyetimiz rekor kırdı,” dedi.

Apple’ın CEO’su tatil alışveriş sezonuna girerken şirketin konumu konusunda iyimser görünüyor. Bir basın açıklamasında “iPhone 15 serisi ve 2030 yılına kadar tüm Apple ürünlerini karbon nötr hale getirme çabalarımızda önemli bir kilometre taşı olan ilk karbon nötr Apple Watch modellerimiz de dahil olmak üzere tatil sezonuna girerken şimdiye kadarki en güçlü ürün yelpazesine sahibiz” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz