Ana Sayfa Apple Apple iOS 18 çalışmalarını durdurdu!

Apple iOS 18 çalışmalarını durdurdu!

0
ios 18

Apple, iOS, macOS ve watchOS’un genel yazılım kalitesini artırmaya yönelik etkilerini ikiye katlıyor. Yeni bir rapora göre Apple, hataları düzeltmek için geçen hafta iOS 18, macOS 15 ve watchOS 11 için yeni özelliklerin geliştirilmesine ara verdi. Bu kararın visionOS’u da etkilediği söyleniyor.

iOS 18 çalışmaları neden durdu?

Apple, gelecek yılın iOS 18, macOS 15 ve watchOS 11 sürümlerinin “ilk versiyonunu” geçtiğimiz ay tamamladı. Ancak bu güncellemeyi inceleyen ekipler anormal sayıda hata buldu. Rapor, Apple’ın gelecek yılki ürün yazılımı güncellemeleri için son geliştirme turunun şirketin istediği kadar “sorunsuz gitmediğini” açıklıyor.

Bu nedenle, Apple’ın yazılım geliştirme çalışmalarından sorumlu yöneticiler ekiplere “hataları düzeltmek için bir hafta boyunca tüm yeni özellik geliştirmeyi” durdurmalarını söyledi. Genellikle Apple mühendisleri bir yazılım güncellemesinin ilk “kilometre taşı” sürümünü tamamladıktan sonra hemen ikinci kilometre taşı üzerinde çalışmaya başlarlardı.

Ancak bu yıl şirket, işleri yoluna koymaya odaklanmak için ikinci kilometre taşı sürümü üzerinde çalışmaya başlamayı erteledi. Apple’ın geçen hafta yeni özellik geliştirme konusunda bir haftalık duraklama uyguladığı ve bu hafta kaldırılacağı bildirildi. Bunun iOS 18 , iPadOS 18, macOS 15 ve watchOS 11’deki yeni özellikler için tam olarak ne anlama geldiğini göreceğiz.

Birlikte sorunsuz bir şekilde çalışması gereken bir dizi işletim sistemi ve aygıt üzerinde çalışan binlerce farklı Apple çalışanı ile hataların ortaya çıkması gayet kolay. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi, “10.000 kişinin kod yazması ve işletim sistemini tamamen bozması bir sorun” dedi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz