Ana Sayfa Apple Mini-Led ekran iPad: Veda vakti geldi

Mini-Led ekran iPad: Veda vakti geldi

0
mini led ipad

Yakın tarihli bir rapora göre Apple, mini LED arka aydınlatmalı 12,9 inç iPad Pro’yu 2024 yılında üretimden kaldırmayı planlıyor. Bu da önümüzdeki yıl OLED ekranlı 13 inç iPad Pro’nun piyasaya sürülmesinin ardından tabletin daha düşük bir ücret ile ürün yelpazesinde yerini korumayacağını gösteriyor. Görünüşe göre Mini-Led ekran iPad artık üretimden kalakcak.

Mini-Led ekran iPad ile vedalaşma vakti!

Mini LED dizüstü bilgisayarların sevkiyat hacminin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 39 oranında azalacağı tahmin ediliyor. Bu arada, 12,9 inç iPad Pro’nun 2024 yılında üretiminin durdurulacak olması nedeniyle Mini LED tabletlerin sevkiyat hacminin yıllık bazda yaklaşık yüzde 15,6 oranında azalması bekleniyor.

OLED ekran teknolojisi, bir sonraki iPad Pro modellerinin LCD panelli mevcut modellere kıyasla daha fazla parlaklık, daha yüksek kontrast oranı, daha yüksek renk doğruluğu ve daha düşük güç tüketimi sunmasını sağlayacak. Apple’ın esnek ve sert malzemelerin birleşiminden oluşan çok ince hibrit OLED ekranlar kullanacağı, bunun da bir sonraki iPad Pro modellerinin biraz daha ince bir tasarıma sahip olmasını sağlayabileceği söyleniyor.

2017’den bu yana piyasaya sürülen iPad Pro modelleri ProMotion’ı destekliyor ve 24Hz ile 120Hz arasında değişken bir yenileme hızına izin veriyor. OLED’e geçiş, pil ömründen tasarruf etmek için yenileme hızının daha da düşerek 10Hz veya altına inmesini sağlayabilir. iPhone 14 Pro ve iPhone 15 Pro modelleri, her zaman açık ekran modundayken 1Hz’e kadar düşebiliyor.

Apple’ın 2024 yılında iPad Air, iPad mini ve giriş seviyesi iPad’i de güncellemesi bekleniyor. Ancak bu modellerin hiçbirinin gelecek yıl OLED’e geçmesi beklenmiyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz