Ana Sayfa Apple M3 iMac ve Intel iMac farkları

M3 iMac ve Intel iMac farkları

0
imac

Intel iMac’ten yükseltme yapmayı mı düşünüyorsunuz? Ya da Apple’ın hepsi bir arada masaüstü bilgisayarının üçüncü nesil özel silikonla güçlendirilmesiyle ne kadar değiştiğini mi merak ediyorsunuz? İşte M3 iMac ve Intel iMac arasındaki farklar.

M3 iMac ve Intel iMac arasındaki farklar

2019 21,5 inç Intel iMac ve 2020 27 inç Intel iMac ile karşılaştırıldığında, M3 çipli 2023 iMac daha güçlü bir 8 çekirdekli CPU, 10 çekirdeğe kadar GPU, 24 GB’a kadar birleşik bellek ve özel bir medya motoru içeriyor. Intel iMac’lerden daha düşük olan bir M3 özelliği, maksimum 24GB’lık bellek. Ancak yeni birleşik belleğin tüm M3 SoC ile ince bir şekilde ayarlandığını unutmamak gerekiyor.

24 inç M3 iMac’te daha düşük olan bir diğer özellik ise 2 TB’a kadar SSD – 27 inç iMac’te 8 TB’a kadar SSD’ye izin veriliyordu. Ancak 21,5 inç Intel iMac ile karşılaştırıldığında Apple, M3 iMac ile 4 kat daha hızlı genel performans görmeniz gerektiğini söylüyor.

Apple, M3 iMac’in “en popüler Intel tabanlı iMac’lerden 2,5 kata kadar daha hızlı” olduğunu söylüyor. Apple ayrıca 8 çekirdekli CPU’nun M1’den yüzde 35’e kadar daha hızlı olduğunu ve 10 çekirdekli GPU’nun M1’den yüzde 65’e kadar daha hızlı olduğunu söylüyor.

M3 iMac kıyaslamalarına ilk bakışımızda, tek çekirdekli ve çok çekirdekli skorlar söz konusu yüzde 35 iddiasına yakın çıktı. M3 iMac, 4.5K Retina ekran, P3 geniş renk, True Tone ve 500 nit parlaklık özelliklerine sahip. Bunu bir açıdan değerlendirmek gerekirse, 21,5 inç ve 27 inç iMac’ler arasında bir çözünürlülüğe sahip oluyorsunuz ve fiziksel ekran boyutu da tam ortada.

Ancak Modern M3 iMac ile 27 inç iMac’in sunduğu düşük yansıma özellikli nano-doku cam seçeneğine sahip olamıyorsunuz. M3 iMac ile Intel iMac’lere göre bir dizi güzel kullanıcı arayüzü yükseltmesi elde ediliyor. Bunlar arasında Thunderbolt 4/USB 4 bağlantı noktaları, WiFi 6E, Bluetooth 5.3, geliştirilmiş hoparlör sistemi ve Magic Keyboard ile isteğe bağlı Touch ID yer alıyor.

Ne yazık ki M1 iMac gibi M3 iMac de yalnızca bir harici ekran desteği ile sınırlı. Bu, MacBook’lardaki kadar büyük bir sorun olmayabilir çünkü iMac ile zaten 24 inçlik bir dahili ekrana sahip oluyorsunuz. Ancak yıllar önceki 21,5 ve 27 inç Intel iMac’ler 2 ekrana kadar destek verdiğinden bu yine de biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

M3 iMac için renkler M1 iMac ile aynı. Buna 4 portlu modeller için 7 seçenek ve 2 portlu modeller için 4 renk dahil. Bu Intel iMac’lerden 6 tane fazladan seçenek demek. M3 iMac fiziksel tasarımı süper ince 11,5 mm derinliğe sahip (standı da sayarsak 14,7 cm). Geri kalan boyutlar eski Intel iMac’lerden daha ince. Ancak, büyük görünen çene hala duruyor. M1’de olduğu gibi, M3 iMac’in de tek dezavantajı hala siyah çerçeveli bir modelin bulunmaması.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz