Ana Sayfa Apple iPad Pro OLED Ekran üretimi çok yakında başlıyor!

iPad Pro OLED Ekran üretimi çok yakında başlıyor!

0
oled ipad

Güney Kore’nin Chosun Ilbo gazetesinde bugün yayınlanan bir habere göre LG ve Samsung, yeni nesil iPad Pro modelleri için OLED ekran panellerinin seri üretimine Şubat 2024 civarında başlamayı planlıyor. Haber OLED-Info web sitesi tarafından vurgulandı.

iPad Pro OLED Ekran üretimi Şubat’ta başlıyor!

Bir rapor, OLED ekranlı, M3 çipli ve alüminyum Magic Keyboard’lu yeni 11 inç ve 13 inç iPad Pro modellerinin önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesini bekliyor. OLED ekranların seri üretiminin Şubat ayına kadar başlamayacağı bildirildiğinden, bir sonraki iPad Pro modellerinin Apple’ın yeni ürünlerini duyurduğu yaygın bir ay olan Mart ayında piyasaya sürülmeye hazır olması pek olası görünmüyor.

Bir sonraki iPad Pro modellerinin Haziran ayındaki WWDC’de ya da daha sonra duyurulması daha olası görünüyor, ancak Apple’ın planları yine de değişebilir. Mevcut iPad Pro modelleri LCD panellerle donatılmış durumda ve 12,9 inçlik modelde daha fazla parlaklık ve daha yüksek kontrast oranı için mini LED arka aydınlatma da bulunuyor.

OLED teknolojisi arka aydınlatma ihtiyacını ortadan kaldıracak ve daha derin siyahlarla daha da yüksek kontrast oranı, daha düşük güç tüketimi ve daha fazlası gibi avantajlar sağlayacak. Apple’ın esnek ve sert malzemelerin birleşiminden oluşan çok ince hibrit OLED ekranlar kullanması bekleniyor, bu da bir sonraki iPad Pro modellerinin biraz daha ince olmasını sağlayabilir.

Birkaç yıldır iPad Pro’nun OLED teknolojisini benimseyeceğine dair söylentiler vardı ve öyle görünüyor ki bu önümüzdeki yıl gerçekleşecek. Bir sonraki iPad Air, iPad mini ve giriş seviyesi iPad’in LCD panellere bağlı kalması bekleniyor. Apple iPad Pro serisini en son Ekim 2022’de güncellemiş ve o dönemde M2 çip, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 desteği, ikinci nesil Apple Pencil için hover işlevi ve ProRes video kaydı desteği gibi önemli yeni özellikler sunmuştu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz