Ana Sayfa Apple Sadece iPhone 16 modellerine özgü yapay zeka özellikleri geliyor!

Sadece iPhone 16 modellerine özgü yapay zeka özellikleri geliyor!

0
iPhone 16

Apple, “Siri’nin daha akıllı bir versiyonu” ve iOS 18 ve iPadOS 18’de yer alacak yeni LLM tabanlı yapay zeka özellikleri de dahil olmak üzere, üretken yapay zeka kullanan çok sayıda özellik geliştiriyor. Yeni bir söylentiye göre Apple WWDC 2024’te Siri’nin büyük dil modelleriyle (LLM’ler) desteklenen turbo şarjlı bir versiyonunu iOS 18’de tanıtacak. Ancak bazı ileri teknoloji üretken yapay zeka özellikleri iPhone 16 modellerine özel olabilir.

iPhone 16 ve yapay zeka dedikoduları

Apple hala üretken yapay zekayı cihaz üzerinde işlemeyle mi sınırlayacağını, bulut üzerinden mi dağıtacağını ya da ikisini birleştiren karma bir yaklaşım mı benimseyeceğini tartışıyordu. Bazı yapay zeka özelliklerinin belirli bir donanım mimarisi gerektirip gerektirmeyeceği ya da iOS 18’i çalıştırabilen tüm modellere yayılıp yayılmayacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bağımsız olarak paylaşılan yeni bilgilere göre iOS 18, bulut tabanlı yapay zekayı kullanarak şirketin yeni LLM’sini milyonlarca mevcut cihaza getirecek. Yeni cihaz içi yapay zeka özellikleri ise muhtemelen iPhone 16’ya özel kalacak. iOS 18 özellikleri açısından, Siri ile Mesajlar uygulaması arasında yenilenmiş bir etkileşimden bahsederek, kullanıcıların karmaşık soruları yanıtlamasına ve cümleleri daha etkili bir şekilde otomatik olarak tamamlamasına olanak tanıyor.

Ayrıca otomatik olarak oluşturulan Apple Music çalma listeleri ve Pages ve Keynote gibi üretkenlik uygulamalarıyla yapay zeka destekli yazma ve slayt destesi oluşturma gibi entegrasyonlar da görebiliriz. Bu yapay zeka entegrasyonunun yeni donanım gereksinimlerine nasıl yansıyacağı henüz bilinmiyor.

Apple, iPhone 16 serisi için TSMC’nin en yeni N3E 3 nanometre düğümü üzerine inşa edilmiş yeni A serisi yongalar tasarlıyor. Verimlilik ve performans iyileştirmeleri elbette bekleniyor, ancak Apple’ın yapay zeka niyetlerini besleyen başka faydalar da olabilir. Özellikle TSMC, Nvidia’nın güçlü H100 ve A100 AI işlemcilerinin, ChatGPT gibi AI araçlarına güç veren ve aynı zamanda AI veri merkezlerinin çoğunu oluşturan donanımın tek üreticisi.

iPhone 16 serisindeki tüm modellerin henüz amacını bilmediğimiz ekstra bir düğmeye sahip olacağı da söyleniyor. Apple’ın üzerinde çalıştığı iPhone 16’nın dahili sürümleri, dahili olarak “Yakalama Düğmesi” olarak bilinen ekstra bir kapasiteye sahip düğme içeriyor.

Güç düğmesiyle aynı tarafta yer alan düğme, basıncı ve dokunmayı algılayabilen ve basıldığında dokunsal geri bildirim sağlayan hassas bir düğme. Bu düğmenin ne için kullanılabileceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı, ancak muhtemelen öngörülemeyen pratik yapay zeka uygulamaları olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz