Ana Sayfa Apple Apple Watch astım takibi yapabilecek!

Apple Watch astım takibi yapabilecek!

0
apple watch

Apple Watch için deneysel bir astım yönetimi uygulaması, özellikle düşük gelirli bireyler için umut verici sonuçlar ortaya koyuyor. Fakat daha geniş çapta benimsenmesi önünde çok sayıda zorluk bulunuyor. Apple ve Anthem ortak bir çalışmayla, Eylül 2020’deki Apple açılış konuşmasında duyurulan büyük ölçekli bir dijital astım çalışmasına başladı. İşte Apple Watch astım takibi bulguları.

Apple Watch astım takibi konusunda ne kadar başarılı?

Anthem ile ortaklaşa yürütülen çalışmada, Medicaid ve ticari planlarda yer alan 900 astım hastası izlendi. STAT’ın haberine göre, katılımcılara solunum hızını, kalp atış hızını ve başlangıç verileri için uyanmaları izlemek üzere bir Apple Watch ve uyku izleme matı verildi.

Uygulama, kullanıcıların semptomlar ve tetikleyiciler üzerinde düşünmelerine yardımcı oldu ve alevlenmeler halinde müdahale edebilecekleri araçlar sağladı. İlk veriler, müdahaleye katılan Medicaid kullanıcıları arasında acil durum ziyaretlerinde potansiyel bir azalma olduğunu gösterdi. Ortalama olarak, programa katılan her dört kullanıcı için bir acil durum ziyareti önlendi.

Apple’da çalıştığı dönemde ürünün tasarımında yer alan kardiyolog Bronwyn Harris, aracın astım öz yönetimindeki potansiyel önemi konusunda iyimser olduğunu ifade etti. Ancak uygulamanın kaderi, sağlık sonuçları ve maliyet tasarrufları da dahil olmak üzere çalışma verilerinin daha derinlemesine analiz edilmesine bağlı.

Ayrıca, çalışmanın Apple ve Elevance’in stratejik öncelikleriyle uyumlu olup olmadığı da merak konusu. Çalışmanın, astım sonuçlarının kötü olma olasılığının daha yüksek olduğu bir nüfus olan Medicaid kayıtlılarına odaklanması, dijital sağlık inovasyonuna önemli bir boyut katıyor.

Çalışma hem Apple hem de Anthem’den onay almanın zorluklarını ortaya koyarken, asıl engel astım yönetim aracının daha geniş bir pazarda piyasaya sürülmesi olabilir. Apple geçmişte sağlık hizmetleri alanına girme konusunda tereddütlüydü ve çalışmaya dahil olan önemli isimlerin ayrılması bu aracın geleceği konusunda şüpheleri artırdı.

Genişleme ve keşif ihtiyacı kabul edilmekle birlikte, bürokratik süreçler ve yüksek maliyetler, olumlu sonuçlara rağmen daha geniş çapta benimsenmesini engelleyebilir. İki yıl süren uzaktan çalışma 18 ila 64 yaş arasındaki astım hastalarına yoğunlaştı. Katılımcıların Anthem veya iştirakleri aracılığıyla bir sağlık planına sahip olmaları gerekiyordu. Sağlık teknolojisi şirketi CareEvolution, çalışmadan elde edilen verileri topladı ve analiz etti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz