Ana Sayfa Apple OLED ekran MacBook Pro yolda!

OLED ekran MacBook Pro yolda!

0
mac

Yeni bir yatırımcı notunda, Haitong Intl Tech Research’ten analist Jeff Pu, 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro’nun OLED versiyonlarının önümüzdeki yıl için çalışmalarda olduğunu söyleyen çok sayıda raporu doğruluyor. Pu, Apple’ın 2024 yılı için 10 milyon adet OLED iPad Pro sevkiyatı hedeflediğini belirtiyor. Peki OLED ekran MacBook Pro ne durumda?

OLED ekran MacBook Pro bir süre daha gecikecek

Pu, Apple’ın 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerini 2026 yılında OLED ekranlarla güncellemeyi hedeflediğini söylüyor. Şu anda MacBook Pro’da Apple’ın Liquid Retina XDR olarak adlandırdığı mini LED ekran kullanılıyor. MacBook Pro’da kullanılan mini-LED ekranlar yaygın olarak övülse de OLED ekranların kendilerine göre çeşitli avantajları var. Ne de olsa Apple, iPhone X’dan bu yana iPhone için OLED ekranlar kullanıyor.

OLED ekranlar mükemmel kontrast oranlarıyla bilinir çünkü her piksel kendi ışığını yayar. Bu da pikseller kapalıyken gerçek siyahlar elde edilmesini sağlar. Bu aynı zamanda görüş açılarının iyileştirilmesine de yardımcı olabilir. OLED paneller ayrıca mini-LED’lerden daha ince ve daha esnek olabilir, bu da onları daha şık cihaz tasarımları için ideal hale getiriyor.

Olumsuz tarafı ise OLED ekranlar ekran yanmasına karşı daha hassas olabilir. Yanma, statik bir görüntünün ekranda uzun süre kalmasından kaynaklanır. Bu durum meydana geldiğinde, ne izlediğinizden bağımsız olarak ekranda o görüntünün görünür bir izi kalır.

Apple’ın MacBook Air’in OLED versiyonu üzerinde çalıştığı da bildirildi. Ancak mevcut beklenti OLED’in ilk olarak MacBook Pro’ya geleceği yönünde. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz