Ana Sayfa Apple Apple-Amazon anlaşması ortaya çıktı!

Apple-Amazon anlaşması ortaya çıktı!

0
apple-amazon

Bir habere göre Apple, iPhone, iPad, MacBook ve diğer ürünlerinin sayfalarından rakiplerinin reklamlarını kaldırmak için Amazon ile bir anlaşma yaptı. Anlaşma, Apple cihazları için arama sonuçlarını ve ürün sayfalarını rakiplerinkinden daha temiz hale getiriyor. İşte Apple-Amazon anlaşması hakkındaki bütün detaylar.

Apple-Amazon anlaşması şaşırttı!

Amazon, Apple ürünleri için arama sonuç sayfalarında rakip ürünleri listelemeye devam ederken, sonuçların üstüne, altına ve arasına yapıştırdığı reklamları sınırlandırıyor. Örneğin, Amazon’da bir iPhone 15 aradığınızda, yalnızca sayfanın üst kısmındaki bir afişte ve en altta başka bir reklam afişinde bir Apple ürünü görürsünüz. Bu arada, Samsung Galaxy S23 gibi rakip cihazlar için yapılan aramalarda, sonuç sayfası boyunca diğer ürün ve hizmetlerin reklamları gösteriliyor

Apple’ın arama sonuçlarını temizlemenin yanı sıra haber, Amazon’un Apple’ın ürün sayfalarındaki reklamları da azalttığına dikkat çekiyor. “Bu ürünle ilgili ürünler” ve “4 yıldız ve üzeri” olarak derecelendirilen ürünlerin reklamını yapmak yerine, Apple ürünlerinin sayfaları nispeten reklamsız. Aynı şey Samsung gibi şirketlerin ürün sayfaları için geçerli değil. Bu sayfalar genellikle sayfanın alt kısımlarında başka markaların önerilen ürünleriyle dolduruluyor.

Rapora göre, reklamsız sayfalar Apple’ın ürünlerini Amazon’da satmak için 2018’de yaptığı bir anlaşmadan kaynaklanıyor. Amazon’un eski perakende şefi Jeff Wilke, Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi tarafından daha önce yayınlanan bir e-postada şunları yazdı: “Apple’ın arama veya ayrıntı sayfalarında rakip markalara satış yapmak istemediğini anlıyoruz… Ürün detay sayfalarında, Apple’ın Apple olmayan ürünleri öneren herhangi bir ürün yerleşimi görmek istemediğini biliyoruz.”

Apple sözcüsü Fred Sainz, yaptığı açıklamada anlaşmayı doğruladı ve Apple ile ilgili belirli sorguların bulunduğu alanlardaki reklamları sınırladığını belirtti. Apple’ın Amazon’a reklam alanı için ödeme yapıp yapmadığı, yapıyorsa ne kadar ödeme yaptığı henüz net değil. Sonuçta Wilke’nin Amazon’a gönderdiği e-postada “Apple’ın bu yerleşimleri satın alması ya da Amazon’un kaybettiği reklam gelirini telafi etmesi gerekecek” deniyor.

Amazon’un pazar yerine yerleştirdiği “gereksiz” reklamlar, Federal Ticaret Komisyonu’nun şirkete karşı açtığı antitröst davasında işaret ettiği davranışlardan biri. Komisyon, şirketin “müşterilerine sunduğu hizmetleri kötüleştirmesine rağmen artan reklamlar yoluyla milyarlarca dolar” elde ettiğini belirtiyor. Apple bu reklamlardan çoğunlukla kaçınarak Amazon’daki diğer perakendecilere karşı avantaj elde edebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz