Ana Sayfa Apple Apple şimdiden ikinci nesil başlık üzerinde çalışıyor: Alaska projesi!

Apple şimdiden ikinci nesil başlık üzerinde çalışıyor: Alaska projesi!

0
apple başlık

Apple bu yılın başlarında ilk karma gerçeklik başlığını tanıttı. Vision Pro, Apple’ın bir süredir ilk kez yeni bir ürün kategorisine girişini işaret ediyor, ancak Apple şu anda yavaşlamayı planlamıyor. Vision Pro henüz satışa sunulmamışken, yeni bir rapora göre Apple ikinci nesil başlık üzerinde çalışıyor.

Apple ikinci nesil başlık planında ısrarcı!

Apple, Project Alaska kod adı ve N109 cihaz tanımlayıcısı altında yeni başlık üzerinde çalışıyor. Görünüşe göre, birinci nesil Vision Pro’ya oldukça benziyor. Hoparlörlerde değişiklikler olabilir; bazı tasarımlarda hoparlör yuvası eksikken, bazılarında üst havalandırma alanının yakınında hoparlör tipi delikler görülüyor.

Belgelerde bir ses aksesuarına da atıfta bulunuluyor, bu da bir sonraki kulaklık için harici bir hoparlör aksesuarı göreceğimiz anlamına gelebilir. İkinci nesil başlık, tasarım ve görünüm açısından daha basit olan ve genellikle dizüstü bilgisayar çantalarında veya sırt çantalarında bulunan düz kayışları anımsatan kayışlara sahip.

Daha önceki söylentiler bir sonraki Apple başlığının Vision Pro’dan daha ucuz olabileceğini öne sürüyordu ve ikinci nesil kulaklığın arka kayışlarının tasarımı bu teoriye biraz itibar kazandırıyor. Raporda ayrıca ikinci nesil Vision Pro’nun temel donanım bileşenleri de listelenmiş. Sensörler arasında pusula, ortam ışığı sensörü, manyetometre ve jiroskop yer alıyor.

Bağlantı özellikleri arasında Wi-Fi, Bluetooth 5 ve ultra düşük gecikmeli ses yer alıyor. Donanımın geri kalanında iki mikro-OLED ekran, bir TrueDepth kamera, dört bilgisayar görüş kamerası, iki RGB kamera, düşük ışık için iki kızılötesi aydınlatıcı ve yarı otomatik göz bebekleri arası mesafe ayarı yer alıyor.

Kulaklığın 2025 yılında ürün doğrulama testi (PVT) aşamasına girmesi bekleniyor. Bu da Apple’ın ikinci nesil Vision Pro’yu 2025’in sonlarında ya da 2026’nın başlarında piyasaya sürebileceği anlamına geliyor. Birinci nesil modelden daha ucuz olması bekleniyor, ancak tam olarak ne kadara mal olacağını öğrenmek için bir süre daha beklememiz gerekecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz