Ana Sayfa Apple iOS 18 ve macOS 15 çok önemli özelliklere sahip olacak!

iOS 18 ve macOS 15 çok önemli özelliklere sahip olacak!

0
ios

Hataların giderilmesi için Apple’ın bir sonraki büyük yazılım güncellemelerinin geliştirilmesine bir haftalık bir ara verilmiş olmasına rağmen, bu durum şirketin gelecekteki iddialı hedeflerini durdurmuyor. Görünüşe göre şirketin iOS 18 ve macOS 15 için oldukça heyecan veren planları var.

iOS 18 ve macOS 15 söylentileri heyecanlandırdı!

Söylentilere göre, yaklaşan iPhone 16 “gelecek yıl önemli bir ilerleme kaydetmeyecek”. Bu nedenle Apple, macOS 15 ve diğer yazılım yükseltmelerinin yanı sıra iOS 18’in de bazı büyük özellikler sunmasını sağlıyor. Apple’ın üst düzey yönetiminin, gelecek güncellemeleri “güvenlik ve performans iyileştirmelerinin yanı sıra önemli yeni özellikler ve tasarımlarla iddialı ve ilgi çekici” olarak tanımladığı iddia ediliyor.

Birkaç yıldır iOS için yapılan mütevazı boyuttaki güncellemelerin ardından, iPhone ve iPad yazılımının bir sonraki sürümü “nispeten çığır açıcı” olabilir. Kod adı ‘Crystal’ olan iOS 18 ve kod adı ‘Glow’ olan macOS 15, M1 Apple silikon çipi ile karıştırılmaması gereken M1 adı verilen ilk önemli kilometre taşına geçen ay ulaştı.

Ancak Yazılım Mühendisliği Başkanı Craig Federighi, mühendislerin son zamanlarda bulunan birkaç hatayı düzeltebilmeleri için geçen hafta bir ‘kod dondurma’ kararı aldı. Artık bu durum ortadan kalkmış gibi göründüğünden, 2024’ü iOS, macOS ve daha fazlası için heyecan verici bir yıl haline getirebilecek bu yeni özellikleri geliştirmeye başlayacak olan ve M2 olarak adlandırılan bir sonraki kilometre taşı üzerinde çalışmaya başlandı.

Peki ama bu özellikler neler olabilir? Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz