Ana Sayfa Apple iPhone 18 rakibi sayesinde daha güçlü olacak!

iPhone 18 rakibi sayesinde daha güçlü olacak!

0
iPhone

Samsung’un ışık üretimini artırmak için mavi fosforesan malzeme eklemeyi planlamasıyla iPhone 18 modellerindeki ekran daha güç tasarruflu olabilir. Samsung Display, OLED güç tüketimini azaltmak için bir süredir OLED bileşenlerine mavi fosforesan malzemeler eklemeyi planlıyordu.

Rakibi, iPhone 18 için OLED tasarımıyla güç tasarrufu sağlayabilir!

OLED’de kullanılan mevcut kırmızı ve yeşil fosforesan malzemeler yüzde 100’lük bir iç ışık verimliliğine sahipken, mavi hala yüzde 25’lik verimlilikle floresan malzemelere uygun. Mavi floresan malzemelerin fosforlu versiyonlarla değiştirilmesi bu oranı artıracak ve genel güç tüketimini ciddi oranda aşağı çekecek.

Salı günü Seul’de düzenlenen 2023 İkinci Yarı UBI Araştırma Analist Seminerinde konuşan UBI Araştırma Müdür Yardımcısı Daejeong Yoon, Samsung Display’in mavi fosforesan malzemeleri “aktif olarak geliştirdiğini” söyledi. İddiaya göre “B1” adı verilen bir sete eklenecek. Young, B1’de kullanılan malzemelerin Samsung Display’in M15 esnek OLED malzeme seti için üzerinde çalıştığı malzemeler olacağını da sözlerine ekledi.

Yoon tarafından mavi fosforesan kullanımının 2025’in ikinci yarısından itibaren başlayacağı öngörülüyor. Yoon, katlanabilir bir akıllı telefonda kullanımına ilişkin önceki tahminlerin 2024 ortalarında bir tanıtım için olduğunu açıklıyor ve ekliyor “(mavi fosforesan malzemenin) gelişimi düzgün ilerlemiyor gibi görünüyor.”

Görünüşe göre Samsung Display, “ömrü M11’e uygulanan floresan malzemenin yalnızca yüzde 55’i kadar olsa bile” halen geliştirilmekte olan malzemeyi kullanmayı planlıyor. M11 OLED malzeme seti Samsung tarafından iPhone 13 serisinde kullanılmıştı. Samsung ayrıca Google’ın Pixel 8 Pro’sunda kullanılan ve 2024 yılında Samsung’un Galaxy S24 serisinde kullanılacak olan M13 OLED malzeme setinde kullanılan malzemeye kıyasla ışık verimliliğini yüzde 65’in üzerinde artırmayı hedefliyor.

Yoon, M14’ün 2024’te iPhone 16’ya ve 2025’te iPhone 17’ye uygulanacağı tahmininde bulundu. Görünüşe göre Samsung döngüleri değiştiriyor, böylece tek numaralı setler Samsung’un kendisi ve Çinli şirketler tarafından kullanılırken, çift numaralı setler Apple tarafından kullanılacak ve malzeme setlerinin iki yıl boyunca kullanılması bekleniyor.

Malzeme set döngüleri ve 2025 mavi fosforesans ile ilgili iddiaların her ikisi de doğruysa, Apple kullanıcılarının ekran değişikliklerinden yararlanmadan önce 2026’daki iPhone 18’e kadar bekleyeceği anlamına gelebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz