Ana Sayfa Apple Wi-Fi 6E desteği hakkında bilmeniz gereken her şey!

Wi-Fi 6E desteği hakkında bilmeniz gereken her şey!

0

Teknolojideki en son gelişme olan Wi-Fi 6E, iPhone veya Mac’inizde etkinleştirildiğinde çeşitli avantajlar sunar, ancak sorunlara da neden olabilir. İşte Wi-Fi 6E hakkında bilmeniz gerekenler.

Wi-Fi 6E teknolojisi hakkındaki her şey!

Wi-Fi 6, 2.4GHz ve 5GHz bantlarında çalışırken, Wi-Fi 6E daha fazla bant genişliği için 6GHz bandı üzerinde de çalışır. Wi-Fi 6E, desteklenen bir cihaz TP-Link, Asus ve Netgear gibi markalardan temin edilebilen bir 6E yönlendiriciye bağlı olduğu sürece daha yüksek kablosuz hızları, daha düşük gecikme süresi ve daha az sinyal paraziti sunar.

6E, performansta bir düşüş olmadan daha fazla eşzamanlı bağlantıyı idare edebilir, bu da onu akıllı evler ve modern ofisler gibi birçok bağlı cihazın bulunduğu ortamlar için ideal hale getirir. Bir Apple aygıtıyla bu ağı kullanmak için 2.4GHz veya 5GHz bantları da etkinleştirilmiş bir 6E yönlendiriciye ihtiyacınız vardır. Apple, en iyi Wi-Fi performansı için yönlendiricinin 2.4GHz, 5GHz ve 6GHz bantlarında tek bir ağ adı kullanılmasını önerir.

Aksi takdirde, Apple aygıtınız ağı “sınırlı uyumluluğa” sahip olarak tanımlar ve ağ üzerindeki bazı etkinliklerle ilgili genel deneyim beklendiği gibi olmayabilir. 6 GHz frekans bandı, daha düşük 2,4 GHz bandına kıyasla daha kısa bir menzile ve duvarları ve diğer engelleri aşma kabiliyetine sahip olabilir.

Bu durum, yönlendiricilerin daha stratejik bir şekilde yerleştirilmesini veya daha geniş alanlarda menzil genişleticilerin kullanılmasını gerektirebilir. Ayrıca, Mac’iniz yukarıda açıklanan “sınırlı bağlantı” sorunlarını yaşıyorsa, bu durum Mac’inizde güç tüketiminin artmasına neden olabilir ve bu da pil ömrünü etkileyebilir.

Neyse ki, bu ağ ile ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, bu ağ için 6E modunu kapatabilirsiniz ve Apple aygıtınız artık bu ağın 6GHz bandını kullanmayacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz