Ana Sayfa Haberler Apple’ın Çevreden Sorumlu Başkan Yardımcısı, yılın en etkili insanlarından biri oldu!

Apple’ın Çevreden Sorumlu Başkan Yardımcısı, yılın en etkili insanlarından biri oldu!

0

Dünyaca ünlü TIME dergisi, her yıl belirli alanlarda en etki yaratan isimleri paylaşıyor. Bu kapsamda son olarak 2023 yılının en etkili iklim liderleri belli oldu. Apple’dan Lisa Jackson, bu listede yer aldı. İşte ayrıntılar…

Apple’ın Çevreden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson, iklim liderleri arasında yer aldı!

TIME tarafından paylaşılan yılın en etkili iklim liderleri listesinde Apple’ın Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson da yer aldı.

Apple'ın çevreden sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson, iklim liderleri arasında yer aldı!

TIME, Lisa Jackson‘ın yılın etkili iklim liderliğine aday olmasının bir parçası olarak kendisi ile yaptıkları özel bir röportaj yayınladı. Jackson, bu röportajda Apple‘ın 2030 yılına kadar tüm elektronik ürünleri karbon nötr hale getirme hedefinden bahsetti. Bununla beraber diğer şirketleri de basit bir plan eşliğinde aynısını yapmaya teşvik etti.

İlginizi Çekebilir – Apple TV uygulaması çok etkili bir özellik ile karşımızda!

Lisa Jackson, Apple’da çalışmaya başlamadan önce Barack Obama döneminde ABD Çevre Koruma Ajansı’nın Yöneticisi olarak görev yaptı. Akabinde şirketin çevre uygulamalarını koordine etmek için 2013 yılında Apple’da çalışmaya başladı. Üstelik şirketin CEO’su Tim Cook’a bizzat rapor verdi.

2015 yılında Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına terfi eden ve günümüzde bu görevi halen sürdüren Jackson, şirketin daha çevreci adımlar atması için önemli uğraşlar veriyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz