Ana Sayfa Apple OLED ekran iPad planı tamamen sızdırıldı!

OLED ekran iPad planı tamamen sızdırıldı!

0
OLED İPAD

Yeni bir rapora göre, 2026’da 8,7 inç iPad mini ve 2027’de 12,9 inç iPad Air’e tek yığınlı OLED ekranlar gelecek. Apple’ın bir süredir iPad Pro için OLED ekrana geçmek için çalıştığı bildiriliyor. Son söylentiler bu ekran teknolojisinin 2024 iPad Pro ve 2026 MacBook Pro’da kullanılacağı yönünde. Apple’ın daha sonra OLED’i iPad Air ve iPad mini’ye getireceği de daha önce iddia edilmişti.

OLED ekran iPad planı sızdırılmış olabilir!

Koreli yayın ETNews şimdi bu iddiaları destekliyor ve daha spesifik ayrıntılar ekliyor. Buna göre 2024’te iPad Pro’nun ardından 2026’da hem iPad Air hem de iPad mini tek katlı OLED ekranlara sahip olacak. Daha sonra, 2027 yılında Apple’ın hem revize edilmiş bir iPad Pro’da hem de yeni bir 12.9 inç iPad Air’de OLED’e sahip olacağı belirtiliyor.

Daha önce iPad Pro’nun çift katlı OLED ekran kullanması bekleniyordu. OLED kontrast ve parlaklığı artırırken, daha kısa bir kullanım ömrüne sahip olabiliyor ve çift katlı bir versiyon kullanmak bu süreyi büyük ölçüde uzatıyor.

Bu, tek yığınlı OLED ekranlara göre o kadar büyük bir gelişme ki Apple bunu elde etmek için tedarikçilerini değiştirmeye razı oldu. Başlangıçta Samsung’un sadece Apple için çift yığınlı bir sistem geliştirmeyi reddettiği ve bu nedenle şirketin planlarından çıkarıldığı iddia edildi.

Ancak birkaç ay içinde Samsung’un özellikle Apple’dan siparişleri geri kazanmak için çift yığın geliştirmeye öncelik verdiği bildirildi. ETNews, herhangi bir model için çift yığınlı ekranların kullanıldığına dair hiçbir ayrıntıya sahip değil. Bununla birlikte, iPad Pro’nun 2027 revizyonunun “Kapsülleme Üzerine Renk Filtresi (CoE) aracılığıyla panelin ışık verimliliğini artıran yeni nesil bir panele” sahip olacağını iddia ediyor.

Bunun güç tüketimini yüzde 20 oranında azaltacağı bildiriliyor. Ayrıca, muhtemelen Face ID için bir ekran altı kamerayı da destekleyebilecek. ETNews raporundaki bir tuhaflık, 2026 iPad mini’nin mevcut modelin normal 8.3 inç yerine 8.7 inç ekrana sahip olarak listelenmesi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz