Ana Sayfa Apple Apple, üçüncü taraf uygulamalar konusunda ısrarcı: Avrupa Birliği ile yasal süreç başladı!

Apple, üçüncü taraf uygulamalar konusunda ısrarcı: Avrupa Birliği ile yasal süreç başladı!

0

Bildiğiniz üzere Apple, iPhone‘lara App Store dışında üçüncü taraf bir uygulama indirmeye izin vermiyor. Bu kimi kesim tarafından eleştiri toplasa da pek çok kullanıcı tarafından haklı bulunuyor. Son zamanlarda ortaya çıkan bazı haberler yakında iPhone’lara üçüncü taraf uygulama yüklenebileceğini ortaya koyuyorken, Apple ise buna karşı çıkmaya devam edecek gibi görünüyor.

Apple, Avrupa Birliği kararına karşı çıkıyor

Avrupa Birliği, 1 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe soktuğu Dijital Pazarlar Yasası (Digital Markets Act) doğrultusunda bazı teknoloji şirketlerinden “geçit bekçisi” kapsamında önemli değişiklikler yapmasını istedi.

Apple, Avrupa Birliği kararına karşı çıkıyor

Avrupa Birliği’nin “geçit bekçisi” politikası, Apple, Microsoft ve Meta gibi büyük teknoloji şirketlerinin kendi platformlarında rekabeti kısıtlamalarına yönelik bir tedbirdir. Bu politika, özellikle bu şirketlerin kendi platformlarında diğer rakip şirketlerin ürünlerine ve hizmetlerine erişimi engellemelerini önlemeyi hedefliyor.

İlginizi Çekebilir – Siyah Apple Watch Ultra prototipi sızdırıldı!

Avrupa Birliği, Apple’ın iPhone’larda App Store dışından uygulama yüklenmesine izin vermemesini bu politika kapsamında değerlendiriyor. Bu bağlamda teknoloji devinden üçüncü taraf uygulama indirebilmeyi mümkün kılması isteniyor. Apple ise tahmin edebileceğiniz üzere buna karşı çıkıyor. Bu kapsamda şirket, kısa süre önce yeni bir adım attı.

Apple, Avrupa Birliği’nin Dijital Pazarlar Yasası kapsamında aldığı kararları sorgulamak için yasal bir süreç başlattı. Bu yasanın kendi platformları üzerinde önemli etkileri olacağını açıklayan teknoloji devi, özellikle App Store, Mesajlar, FaceTime ve Siri gibi uygulamalarda ciddi değişiklikler yapmaları gerekebileceğini belirtiyor.

Apple, Avrupa Birliği kararına karşı çıkıyor

Şirket, tüm bunlardan öte kullanıcıların gizlilik ve veri güvenliği açısından riskli duruma düşebileceğini söylüyor. Avrupa Birliği ile Apple arasındaki bu hukuki sürecin ne zaman sonuçlanacağı belirsiz. Apple ile birlikte Meta ve TikTok gibi bazı şirketler de AB’nin Dijital Pazarlar Yasası için karşı çıkıyor. Yani Apple, yalnız değil.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz