Ana Sayfa Apple Apple, iPhone 16 Pro için yeni bir pil tasarladı: İşte sızdırılan görüntüler!

Apple, iPhone 16 Pro için yeni bir pil tasarladı: İşte sızdırılan görüntüler!

0

Apple’ın iPhone 16 Pro modeli için yeni bir pil tasarladığı ortaya çıktı. Sızdırılan görüntülere göre, yeni pil metal bir kasa içeriyor ve iPhone 15 Pro’ya göre biraz daha fazla kapasiteye sahip. İşte o görüntüler!

iPhone 16 Pro, yeni bir metal kasa ve daha büyük bir pil ile geliyor!

Sızdırılan görüntüler, Apple’ın gelecek planları hakkında doğru tahminleri olan “Kosutami” adlı bir kaynaktan geldi. Eğer gerçekse, bu görüntüler iPhone 16’nın ilk bileşen fotoğrafları olabilir.

Pil, 3,355 mAh kapasiteli bir iPhone 16 Pro prototipi için yapılmış. iPhone 15 Pro’nun pili ise 3,274 mAh kapasiteye sahipti. Bu da iPhone 16 Pro’nun pili yalnızca %2.5 daha büyük demek. Yeni pilin bağlayıcısı da yeniden tasarlanmış.

En dikkat çeken değişiklik ise, pilin siyah folyo kasa yerine mat metal kasa içeriyor olması. Bu değişiklik, pilin ısınmasını azaltıyor ve ağırlığını çok etkilemiyor. Apple Watch’ta da benzer bir değişiklik yapılmıştı. Apple Watch Series 7’de pilin kasa malzemesi siyah folyodan metale dönüştürülmüştü.

Bu değişiklikler, iPhone 15 Pro’da yaşanan aşırı ısınma sorunlarına bir çözüm olabilir. Geçen hafta paylaşılan bir haberde, Apple’ın iPhone 16’da yeni bir ısı dağıtım sistemi kullanacağı söylenmişti. iPhone 16 Pro modellerinde metal kasa içeren pillerin yanında, tüm iPhone 16 serisinde grafen malzemeli bir ısı lavabosu olacağı iddia edilmişti. Grafen, bakırdan daha iyi ısı iletkenliğine sahip bir malzeme. Apple, grafen kullanarak ısı dağıtımını iyileştirmek için patent başvurusunda bulunmuştu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz