Ana Sayfa Apple Tim Cook ve Dua Lipa röpotajı heyecanlandırdı!

Tim Cook ve Dua Lipa röpotajı heyecanlandırdı!

0
Tim Cook

Apple CEO’su Tim Cook, 45 dakikalık bir röportajda şarkıcı Dua Lipa’ya katılarak nadir bir podcast yayını gerçekleştirdi. Röportaj sırasında yönetici kişisel hayatı, Apple’daki kariyeri, hayırseverlik, çevre ve daha fazlası hakkında konuştu. İşte Tim Cook ve Dua Lipa röportajının ayrıntıları.

Tim Cook ve Dua Lipa röportajı!

Tim Cook çok ketum bir insan olarak biliniyor. Özel hayatı hakkında çok az şey biliniyor ve Dua Lipa bile Cook’un diğer teknoloji şirketi liderleri kadar halka açık olmadığını belirtiyor. Ancak bu kez Cook onunla pek çok farklı konu hakkında açıkça konuştu. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ona özel hayatı hakkında çok şey sordu.

Cook, mütevazı bir aileden geldiği için her zaman iyi bir iş sahibi olmak istediğini söyledi. Gençliğinde gece yarısı mahallesinde gazete dağıttığını ve üniversite için para biriktirmek amacıyla hamburger çevirdiğini anlattı. Auburn Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 12 yıl IBM’de çalışmış ve 1998 yılında Apple’a katılmış. Steve Jobs ile ilgili bir soru üzerine Cook, “Steve’in orijinal olduğunu” ve Apple’ı sadece onun yaratabileceğini söyledi. Yönetici ayrıca “Steve hayatta olsaydı, hala CEO olurdu” dedi.

Röportaj sırasında Dua Lipa Cook’a özellikle gençler arasında akıllı telefonların aşırı kullanımı hakkında sorular sordu. Yönetici, bazı insanların akıllı telefon kullanımında daha ölçülü olması gerektiğini kabul etti ve bu nedenle Apple Ekran Süresi özelliğini yarattı. “Benim için dönüm noktası, bir günde kaç bildirim aldığımdı” dedi.

İkili ayrıca çevre uygulamaları, Apple’ın iklim stratejisi, yapay zeka tabanlı teknolojilerin sorumlu kullanımı ve Cook’un eşitlik ve eğitime nasıl bağlı olduğu konularını da ele aldı. Röportajın tamamını YouTube’da izleyebilirsiniz. Ayrıca Apple Podcasts, Spotify ve BBC Sounds’ta da mevcut.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz