Ana Sayfa Apple Apple hayalet ekran üzerinde çalışıyor!

Apple hayalet ekran üzerinde çalışıyor!

0
iphone

“Omuz üzerinden bakan kişiler” – omzunuzun üzerinden cihazınızın ekranına istemeden bakan kişiler – bilgisayar korsanlığına, çalınan bilgilere ve hatta kimlik hırsızlığına yol açan gerçek bir sorun. Gizlilik şampiyonu Apple bunu önlemenin yollarını araştırıyor. Bu ise Apple hayalet ekran mı yaratacak sorusuyla bizleri baş başa bırakıyor.

Apple hayalet ekran mı yaratacak?

Apple, ekranları akla gelebilecek hemen hemen her şekilde geliştirdi. Ancak, bu düzeltmelerin çoğu ekranlarımızı görüntülemeyi zorlaştırmak yerine kolaylaştırıyor. Şimdi ise şirket, omzunuzun üstünden ekranınıza bakanların sağlam bir görüntü için mücadele etmesine neden olacak bir çözüm üzerinde çalışıyor olabilir.

Apple tarafından alınan iki yeni patent bu sorunu çözmeyi amaçlıyor. “Kavisli ekranlar için gizlilik filmleri” olarak adlandırılan ilk patent, ekranın üzerine ışığın yalnızca tek bir yönde yayılmasına izin veren bir kaplama yerleştirilmesini öneriyor. Böylece sadece ekranın tam önündeki kişi ekranı net bir şekilde görebiliyor.

Düz ekranlar için olan diğer patentin adı ise “Ayarlanabilir görüş açısına sahip ekranlar”. Kullanım sırasında ekranın görüş açısının değiştirilmesini öneriyor. Bu da bir filtre görevi görecek ve kullanıcının ekranın ne kadar polarize olduğunu kontrol etmesine izin verecek. Patent ayrıca, ekrana tam olarak bakılmadığında yalnızca belirli renklerin görülmesine izin veren bir sıvı kristal elemanın kullanımını da açıklıyor.

Her zaman farkında olmasak da, bu durum oldukça yaygın. NYU’nun 2016 yılında yaptığı bir araştırmada, ankete katılanların yüzde 73’ü bir kişinin gizli PIN kodunu o kişi farkına varmadan gördüklerini paylaştı. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz