Ana Sayfa Apple Google RCS için Apple ile çalışacak!

Google RCS için Apple ile çalışacak!

0
google iphone

Apple’ın iPhone’a RCS desteği eklediği haberinin ardından Google bir açıklama yaptı. Google, “Apple’ın RCS’yi benimsemek için bugün ilk adımını attığını görmekten mutluluk duyduğunu” söylüyor. Şirket, iPhone’un RCS eksikliğinin Android kullanıcıları için mesajlaşma deneyimini kötüleştirdiği konusunda sesli bir eleştirmen olmuştu. Hatta bu Eylül ayında yapılan son “Get The Message” kampanyasında iPhone, modern standardı desteklemediği için bir çağrı cihazına benzetilmişti.

Google RCS için Apple’a yardımcı mı olacak?

Google, “bunu iOS’ta herkes için iyi çalışan bir şekilde uygulamak için onlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyor olacak.” dedi. Apple henüz kesin uygulama ayrıntıları vermedi, ancak okundu bilgisi, yüksek çözünürlüklü görüntüler ve videolar ve daha iyi grup konuşmaları gibi özelliklerin yanı sıra konum paylaşma özelliğinden de bahsetti.

Apple, RCS spesifikasyonuna güçlü şifreleme eklemek için GSM Birliği üyeleriyle birlikte çalışmak istediğini söyledi. Bu sabah yapılan açıklamada iMessages’ın “Apple kullanıcıları için en iyi ve en güvenli mesajlaşma deneyimi” olduğu vurgulandı. Bununla birlikte, gelecek yılki iOS güncellemesiyle gelecek destek “GSM Birliği tarafından şu anda yayınlanan standart [RCS Evrensel Profili]” olacak.

Şu anda Google, Android’deki Mesajlar uygulamasıyla 1:1 ve grup konuşmalarıyla çalışan kendi uçtan uca şifrelenmiş (E2EE) uygulamasına sahip. Bu uygulamanın hayata geçirilmesi iki yıldan biraz daha kısa sürdü. Google’ın açıklamasının tamamı aşağıda:

“Herkes, hangi telefona sahip olursa olsun, birbiriyle modern ve güvenli yollarla iletişim kurmayı hak ediyor. Bu nedenle RCS’nin benimsenmesini hızlandırmak için mobil sektörle yakın bir şekilde çalıştık ve Apple’ın RCS’yi benimseyerek bugün ilk adımı attığını görmekten mutluluk duyuyoruz.

Apple’ın RCS’yi geliştirmek ve mesajlaşmayı daha adil ve güvenli hale getirmek için GSMA ile devam eden çalışmalarımıza katılmasını memnuniyetle karşılıyor ve bunu iOS’ta herkes için iyi çalışan bir şekilde uygulamak için onlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz