Ana Sayfa Apple Samsung Vision Pro benzeri bir başlık yapacak!

Samsung Vision Pro benzeri bir başlık yapacak!

0
samsung vr

Samsung Vision Pro karşısında kendi karma gerçeklik başlığıyla yenmeyi planladığını gösteren bir ticari marka başvurusunda bulundu. Samsung, İngiltere Fikri Mülkiyet Ofisi’ne yaptığı başvuruya göre “Sanal gerçeklik başlıkları; Artırılmış gerçeklik başlıkları; Kulaklıklar; Akıllı telefonlar; Akıllı gözlükler” olarak listelenen Samsung Gözlükleri için bir ticari marka başvurusunda bulundu.

Samsung Vision Pro başlığının bir benzeri ile karşımıza mı çıkacak?

Samsung Şubat ayında Google ve Qualcomm ile birlikte yeni bir “genişletilmiş gerçeklik” donanımı planladığını doğruladı. Ancak şirketin WWDC 2023’te tanıtılan Apple Vision Pro’nun gücünü gördükten sonra çizim tahtasına geri döndüğü bildirildi. Apple Vision Pro, iki adet 4K mikro OLED ekrana sahip olan ve içerik tüketimi, işbirliği ve daha fazlasını yapabilen, 3.499 dolarlık fiyat etiketiyle göz kamaştıran bir uzamsal bilgi işlem deneyimi.

Samsung’un teklifinin, yavaşlığı ve pil ömrüne zarar vermesiyle bilinen Exynos 2200 yonga setine sahip olduğu bildirildi. Samsung’un Qualcomm’un 2024’ün ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen yonga setini kullanmayı planlıyor olabileceği belirtiliyor.

Apple’ın Vision Pro kulaklığının 2024 yılının başlarında mağazalarda yerini alması beklenirken, Apple’ın başlangıçta Ocak ayını hedeflemesine rağmen en son söylentiler Mart ayında piyasaya sürüleceği yönünde. Apple Vision Pro’nun Android rakibi olma ihtimali oldukça ilginç ve Samsung’un bunu başarılı bir şekilde pazara sunup sunamayacağını zaman gösterecek.

Başlıkla ilgili herhangi bir fiyat söylentisi yok, ancak Apple Vision Pro’nun 3.499 dolarlık fiyatına yaklaşması pek olası değil. Samsung Glasses’ın geliştirilmesinde yukarıda bahsedilen gecikmeyle birlikte Apple, Vision Pro’yu önümüzdeki yıl piyasaya sürebilecek. Başlığın şu anda tek ana akım rakibi, gerçekten de Meta Quest 2 ve daha yeni Meta Quest 3, ki bunların fiyatı çok daha düşük.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz