Ana Sayfa Apple iPhone Ekran Mesafesi özelliği ile gözlerinizi koruyabilirsiniz!

iPhone Ekran Mesafesi özelliği ile gözlerinizi koruyabilirsiniz!

0
screen distance

iOS 17 ile birlikte iPhone ve iPad için sunulan yeni sağlık özelliklerinden biri, herkes için göz yorgunluğunu önlemeye yardımcı olabileceği gibi çocuklarda miyopluk (uzağı görememe) riskini de azaltabilir. İşte iPhone Ekran Mesafesi özelliğinin nasıl kullanılacağı ve nasıl çalıştığı.

iPhone Ekran Mesafesi özelliği gözlerinizi koruyacak!

Apple, cihazları gözlerinizden en az 12 inç uzakta tutmanın en iyisi olduğunu vurguluyor. Ancak elbette cihazları bundan daha yakın kullanma alışkanlığı edinmek çok kolay. Bu nedenle iOS 17 ve iPadOS 17 ile birlikte, iPhone ve iPad’inizi sağlıklı bir mesafede kullanma alışkanlığı edinmenizi kolaylaştıran Ekran Mesafesi adlı kullanışlı yeni bir özellik sunuluyor. Çocuklar için miyopluk riskini azaltan bu özellik, herkes için de göz yorgunluğunu azaltmaya veya önlemeye yardımcı oluyor.

Apple nasıl çalıştığını şu şekilde açıklıyor: “Ekran Mesafesi, ekran ile gözleriniz arasındaki mesafeyi ölçerek çalışır. Kamera görüntü veya video çekmiyor ve toplanan veriler aygıtta kalıyor ve Apple ile paylaşılmıyor.” İşte adım adım bu özelliği nasıl kullanacağınız:

  • iOS 17 çalıştıran Face ID’li iPhone veya iPad’inizde Ayarlar uygulamasını açın.
  • Ekran Süresi’ni seçin. Aşağıya bakın ve Ekran Mesafesi’ne dokunun.
  • Şimdi Devam’a ve ardından Ekran Mesafesini Aç’a dokunun.

Dikkat edilmesi gereken nokta, iPhone’unuzu yüzünüzden uzağa doğrultarak uyarının kaybolmasını sağlayamazsınız. Ekran Mesafesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Açacağınız bir şey mi? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz