Ana Sayfa Apple Apple Car için bir patent daha alındı!

Apple Car için bir patent daha alındı!

0
Apple car

Apple’a bir araç için “Titreşim Kontrol Sistemi” için bir patent (US 11828339 B1 numarası) verildi. Patent, bir Apple Car üzerinde istenmeyen titreşim etkilerini azaltmak için bir titreşim kontrol sistemini içeriyor. Amaç ise araçtaki sürüşleri mümkün olduğunca konforlu hale geçirmek.

Apple Car daha konforlu olacak!

İşte Apple’ın patent özeti: “Bir aparat, bir tutucu, bir dönme ekseni üzerinde tutucuya göre dönebilmesi için tutucuya bağlı bir dönme kısmı, dönme kısmı ile birlikte dönmesi için dönme kısmına bağlı bir rotor ve kaliper tertibatının bir hareket hattına göre hareket edebilmesi için tutucuya bağlı bir kaliper tertibatı içerir.

“Cihaz ayrıca tutucuya bağlı olan ve kaliper tertibatının hareket hattı boyunca tutucuya göre hareketini düzenlemek için kaliper tertibatına bağlı olan bir damper tertibatı içerir. Burada kaliper tertibatı ve damper tertibatı, dönme kısmının titreşimini sönümleyen bir kütle damper sistemi tanımlamak için işbirliği yapar.”

Analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın Apple Car üzerindeki çalışmalarının “şu anda tüm görünürlüğünü kaybettiğini” söylüyor. Kuo, Apple’ın otomotiv pazarına giriş yapmak için bir tür satın alma stratejisi benimsememesi halinde, Apple Car’ın “önümüzdeki birkaç yıl içinde” seri üretime geçmesinin mümkün olmadığını da sözlerine ekliyor.

18 Kasım 2021’de ise Bloomberg, Apple’ın “Apple Car” üzerindeki geliştirmeleri hızlandırdığını bildirdi. Makalede, elektrikli aracın sürücüsüz olacağı ve 2025 yılında piyasaya sürülebileceği belirtildi. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple Car’ı yakın zamanda görebilecek miyiz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz