Ana Sayfa Apple Nihayet: Google Drive iOS’a belge tarama özelliği getirdi!

Nihayet: Google Drive iOS’a belge tarama özelliği getirdi!

0
google apple

Android için Google Drive on yılı aşkın bir süredir bir belge tarayıcısına sahipti. Nihayet bu özellik artık uygulamanın iPhone ve iPad sürümlerinde de mevcut. Arama devi Drive’ın hem iOS hem de Android sürümlerini güncelledi. iOS güncellemesi nihayet kullanıcılara belge tarama özelliğini de getiriyor. İşte Google Drive belge tarama özelliği hakkında her şey.

Google Drive belge tarama özelliği nihayet geldi!

Apple’ın Notes uygulamasıyla belge taramayı denediyseniz, ne yapmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz demektir. Taramaya başlamak için uygulamanın sağ alt köşesindeki kamera simgesine basın. Alternatif olarak, + (artı) simgesine dokunun ve menüden Tara’yı seçin.

Resmin kırpılacağı yerde mavi bir çizgi göreceksiniz, ancak çerçeveleme konusunda endişelenmeyin. Bilgisayar görüşü sayesinde, uygulama sihirli bir şekilde perspektifi düzelteceği, tüm parlamaları gidereceği ve taramayı düzelteceği için çekiminizi hizalamak zorunda değilsiniz.

Ayrıca tarama alanını ayarlayabilir, otomatik ve manuel yakalama arasında geçiş yapabilir ve çok sayfalı bir PDF oluşturmak için birden fazla sayfa yakalayabilirsiniz. Kullanabileceğiniz diğer seçenekler arasında lekelerden ve parmaklardan kurtulma ve renkli belgeleri gri tonlamalı, siyah beyaz vb. hale getirerek daha net hale getirmek için görüntü filtrelerini kullanma yer alıyor.

Belge tarayıcısını kullanmaya başlamak için, gerekirse Google Drive App Store sayfasındaki Güncelle düğmesine tıklayarak iOS için Drive sürümünüzü güncellemeniz gerekiyor. Google, tarama özelliğinin önümüzdeki üç gün içinde kullanıma sunulacağını söyledi. Drive uygulaması kopyanızı güncelledikten sonra hala eksikse daha sonra tekrar kontrol edin.

Eğer duymadıysanız, Google kısa bir süre önce bazı kişilerin Drive dosyalarının hizmetten kaybolduğuna dair raporların ardından bir tavsiye yayınladı. Google Drive ekibine göre, kullanıcılar şirket sorunu çözene kadar Google Drive masaüstü uygulamasında hesaplarının bağlantısını kesmekten kaçınmalı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz