Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro şimdiye kadarki en büyük ekrana sahip olacak!

iPhone 16 Pro şimdiye kadarki en büyük ekrana sahip olacak!

0
iPhone 16

iPhone 16 Pro ve Pro Max geliyor. Resmi bir duyuruya daha aylar olsa da, söylentiler şimdiden bizi nelerin beklediğine dair bir resim çizmeye başladı. Pro serisi, Apple’ın şimdiye kadarki en büyük iPhone ekranlarına, önemli kamera iyileştirmelerine ve daha fazlasına sahip olacak.

iPhone 16 Pro dedikoduları heyecanlandırdı!

Çok sayıda kaynağa göre, iPhone 16 Pro ve Pro Max’in her ikisi de öncekilerden daha büyük ekranlara sahip olacak. Pro’nun, iPhone 15 Pro’nun 6,1 inçlik ekranından daha büyük olan 6,3 inçlik bir ekrana sahip olması bekleniyor. 16 Pro Max’in ise iPhone 15 Pro Max’in 6,7 inçlik ekranına kıyasla 6,9 inçlik bir ekrana sahip olacağı bildiriliyor.

Bu söylentilerin gerçekleşmesi halinde, Pro Max şimdiye kadar piyasaya sürülen en büyük iPhone olacak. Ayrıca iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’in 2020’de tanıtılmasından bu yana iPhone ekran boyutları ilk kez değişmiş olacak. Bu daha büyük ekran boyutları Pro ve Max’in genel form faktörlerini nasıl etkileyecek? İşte iPhone 15 Pro serisiyle nasıl karşılaştırıldıkları.


iPhone 16 Pro-iPhone 15 Pro
Kalınlık8.25 mm8.25 mm
Uzunluk149.6 mm146.6 mm
Genişlik71.45 mm70.60 mm
Ekran6.3-inç6.1-inç
Ağırlık194 gram187 gram

iPhone 16 Pro’ya gelebilecek bir batarya yeni bir metal kabuğa sahip. Böylece Apple ilk kez bir iPhone’un pili için metal bir kaplama kullanmış olacak.Geçmişte Apple sadece daha geleneksel bir folyo kaplama kullanmıştı. İddia edilen Pro pili aynı L şeklindeki tasarımı kullanıyor ve iPhone 15 Pro’daki 3.274 mAh pile kıyasla 3.355 mAh kapasiteye sahip.

Metal bir kabuğa geçiş, Pro için ısı dağılımında önemli iyileştirmeler sağlayacak. Bu da pil ömrünü uzatabilir, iPhone 16 Pro’nun daha uzun süreler boyunca daha yüksek performans seviyelerinde çalışmasını sağlayabilir ve iPhone 15 Pro’yu etkileyen aşırı ısınma sorunlarını çözebilir.

Ayrıca, ayrı bir tedarik zinciri söylentisi iPhone 16 Pro’nun yeni bir “grafen termal sistem” kullanacağını öne sürdü. Bu değişiklik ısı dağılımını ve termal iletkenliği de iyileştirecek. iPhone şu anda bakır bir soğutucu kullanıyor ve testler grafene geçişin yaklaşık dört kat daha iyi termal iletkenlik sunabileceğini gösterdi.

Pro serisinde hangi kamera iyileştirmelerinin yapılabileceğine dair birkaç söylenti var. En önemlisi, birden fazla kaynak iPhone 16 Pro’nun şu anda 15 Pro Max’e özel olan aynı 5x zoom tetraprism kamerayı benimseyeceğini bildirdi. Ancak 16 Pro Max, daha da fazla optik yakınlaştırma aralığıyla farklılaşmaya devam edebilir.

Temmuz ayında çıkan bir söylenti, Pro Max’in yeni bir “periskop ultra uzun telefoto kamera” içerebileceğini öne sürüyordu. Bu söylenti henüz başka herhangi bir kaynak tarafından doğrulanmadı. Bu arada, iPhone 16 Pro’nun ultra geniş kamerasının da büyük bir gelişme göstermesi bekleniyor. iPhone’un ultra geniş kamerası, iPhone 13 Pro’nun 2021’de tanıtılmasından bu yana büyük ölçüde dokunulmadan kaldı.

Analist Jeff Pu, 16 Pro’da yeni bir 48 MP ultra geniş kamera kullanılacağını ve bunun iPhone 15 Pro’daki mevcut 12 MP ultra geniş kameraya kıyasla önemli bir gelişme olduğunu bildirdi. iPhone 16 Pro ve Pro Max’in Eylül 2024’te duyurulması ve piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu durum tedarik zinciri aksaklıkları, üretim sorunları ve daha fazlası gibi durumlara bağlı olarak değişebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz