Ana Sayfa Apple Mac için yapay zeka: Çalışmalara başlandı!

Mac için yapay zeka: Çalışmalara başlandı!

0
mac

İkisi Shortcuts uygulamasını geliştiren üç eski Apple çalışanı yeni bir proje üzerinde çalışıyor: Mac için Yapay Zeka Geliştirmek. Üçlü, amaçlarının 80’li yıllarda kişisel bir bilgisayarı çalıştırırken hissettiğiniz büyünün bir kısmını geri getirmek olduğunu söylüyor. Ancak akıllarındaki pratik uygulama türüne dair basit bir örnek de veriyorlar.

Shortcuts Mac için Yapay zeka uygulamalarına başladı!

Ari Weinstein ve Conrad Kramer, güçlü bir iOS otomasyon uygulaması olan Workflow’u geliştirdikten sonra Apple’a katıldılar. Bu uygulama daha sonra Apple tarafından satın alındı, Shortcuts olarak yeniden adlandırıldı ve artık stok bir iPhone uygulaması haline geldi. İkili, anlaşmanın bir parçası olarak Cupertino şirketine katıldı.

Ancak Weinstein, Temmuz ayında şirketten ayrıldığı için startup dünyasını özlemiş gibi görünüyor. O zaman şirket için çalışmanın bir onur ve çok eğlenceli olduğunu, ancak “yeni bir şey inşa etmek” istediğini söylemişti. Şimdi bu şeyin ne olacağına dair bazı fikirlerimiz var.

Weinstein, ilk kişisel bilgisayarların bir tür sihir yarattığını, çünkü yazılımı kendiniz yazmanız gerekse bile her şeyi yapabildiklerini söyledi. Günümüzün Mac’leri güçlü ve kullanımı kolay, ancak her şeyin mümkün olduğuna dair o büyülü hissi vermiyor, ekibin değiştirmek istediği de bu. Yazıda sadece bir pratik örnek veriliyor.

“Bazen üzerinde bir program olan bir tarayıcı penceresi açarsınız ve sadece ‘bunu takvimime ekle’ demek istersiniz ve bir şekilde bunu yapmanın bir yolu yoktur… Dil modellerinin ve yapay zekanın, bilgi işlemin bu temel gücünü ortaya çıkarabilecek ve sıradan insanların bilgisayarları gerçekten sorunlarını çözmek için kullanabilmelerini sağlayacak yeni bir tür yazılım yapmak için bize malzemeler sağladığını düşünüyoruz.” dedi.

Ekip, çoğunlukla kendi girişimlerini yaratmanın getirdiği özgürlüğü istediğini söylese de Kim Beverett’in Apple için bir dersi olabilir. Beverett, şirketin evden çalışma konusundaki esnek olmayan tutumunun ayrılmasının bir diğer önemli nedeni olduğunu söyledi. Apple’ın bu konudaki nispeten katı tutumu, başta yazılım mühendisleri olmak üzere bazı çalışanları tarafından sevilmedi. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni icatları nasıl olacak? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz