Ana Sayfa Haberler iOS 17.2 son Beta sürümü yayınlandı!

iOS 17.2 son Beta sürümü yayınlandı!

0

iOS 17.2 son beta sürümü yayınladı. Bu, Aralık ayında çıkacak olan iOS 17.2’nin son aşamalarından biri olabilir. Peki, yeni yazılım güncellemesi bize neler sunacak? işte detaylar…

iOS 17.2 son beta sürümü!

iOS 17.2, iOS 17 ile uyumlu olan tüm iPhone modellerine gelecek. Yani iPhone XS ve sonrası, iPhone SE (2020) ve sonrası.

  • Journal uygulaması: Dijital bir günlük olarak işlev görüyor. Gününüzü yazabilir, fotoğraf ve video gibi anılarınızı, arkadaşlarınızı ve önemli yerleri kaydedebilirsiniz.
  • Varsayılan Uyarılar: Varsayılan bildirim seslerini değiştirebilirsiniz. Sesler ve Dokunsallar ayarlarına girdiğinizde, yeni bir Varsayılan Uyarılar bölümü göreceksiniz. Bu bölümde, mesajlar, e-postalar, takvim etkinlikleri ve diğer uygulamalar için varsayılan bildirim seslerini değiştirebilirsiniz. Sadece sesleri değil, dokunsal geri bildirimleri de özelleştirebilirsiniz.
  • Apple Music Değişiklikleri: Apple Music’in varsayılan çalma listesi de değişiyor. Artık “Favori Şarkılar” adında bir çalma listesi göreceksiniz. Bu çalma listesi, beğendiğiniz şarkılara göre otomatik olarak oluşturuluyor. Ayrıca, Apple Music, beğendiğiniz şarkıları otomatik olarak müzik kütüphanenize ekleyecek. Bir de, Odak Modu’na bağlı olarak Apple Music Geçmişi de değişiyor. Eğer uyku modu gibi bir Odak Modu açıksa, müzik çalmaya devam etse bile, Apple Music Geçmişi’ne kaydedilmeyecek. Böylece, müzik önerileriniz ve karışımlarınız etkilenmeyecek.
  • Mekansal Video: iPhone 15 Pro Max ve iPhone 15 Pro, Apple Vision Pro sanal kulaklık için mekansal video kaydetme özelliğine sahip olacak. Mekansal video, şu anda en fazla 1080p@30fps çözünürlüğünde kaydedilebiliyor.
  • Mesajlar: Mesajlar uygulamasında da yeni bir özellik var: Serbest form emoji tepkileri. Herhangi bir mesaja uzun basarak, “Sticker Ekle…” seçeneğini seçebilir ve istediğiniz emojiyi mesaja ekleyebilirsiniz. Farklı emoji’leri birleştirebilir, mesajlara renk katabilirsiniz.
  • Eylem Düğmesi için Yeni Çeviri Seçeneği: iPhone 15 Pro Max ve iPhone 15 Pro’nun Eylem Düğmesi, yeni bir özelliğe kavuşuyor: Çeviri. Eylem Düğmesi’ne bastığınızda, otomatik olarak sesli metinden çeviri yapabilirsiniz.
  • Yeni Widget’lar: iOS 17.2, yeni widget’lar da getiriyor. Yeni bir Dijital Saat widget’ı, Hava Durumu uygulaması için yeni widget’lar ve güneş doğuşu ve batışı widget’ları ekleniyor. Bu widget’ları, ana ekranınıza ekleyerek, telefonunuzu özelleştirebilirsiniz.
  • İletişim Anahtar Doğrulaması: iOS 17.2, iMessage güvenliğini artıran bir özellik de sunuyor: İletişim Anahtar Doğrulaması. Bu özellik sayesinde, iMessage iletişiminizin güvenli olduğunu doğrulayabilirsiniz. İletişim Anahtar Doğrulaması, mesajlaştığınız kişinin anahtarını gösteren bir QR kodu oluşturur. Bu QR kodunu, mesajlaştığınız kişiyle karşılıklı olarak tarayarak, iletişiminizin güvenli olduğunu teyit edebilirsiniz.

Peki siz iOS 17.2 son beta sürümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz