Ana Sayfa Apple tvOS 17.2 Siri butonunun özelliklerini değiştirdi!

tvOS 17.2 Siri butonunun özelliklerini değiştirdi!

0
Apple TV

Apple bir süredir tvOS 17.2 beta ile testler yapıyor ve güncelleme Apple TV işletim sistemine değişiklikler getiriyor. Geliştiricilere sunulan tvOS 17.2’nin en son beta sürümüyle şirket, Apple TV Remote üzerindeki Siri düğmesinin davranışını değiştirdi.

tvOS 17.2 Siri butonunu nasıl değiştirdi?

tvOS 17.2 beta 4 artık kullanıcı Apple TV Remote üzerindeki Siri düğmesine dokunduğunda Arama özelliğini çağırıyor. Bir arama çubuğu ekranı kaplıyor ve kullanıcıdan “filmleri, TV şovlarını ve daha fazlasını aramasını” istiyor. Sonuçlar sayfası da iyileştirildi. Kullanıcılar Apple TV veya Apple Music uygulamaları için belirli sonuçları filtreleyebiliyor. Bu uygulamalardan birini seçerseniz, Apple TV aradığınız şeyle ilgili arama sonuçlarını içeren uygulamayı açacaktır.

Apple TV Remote üzerindeki düğmeyi kullanarak Siri’yi tetiklemek hala mümkün. Ancak bunun için artık sadece tıklamak yerine birkaç saniye basılı tutmak gerekiyor. Apple’ın bu davranışı neden değiştirdiği belli değil, ancak belki de şirket Arama’nın içerik önermek için Siri’den daha iyi sonuçlar gösterdiğine inanıyor. Aynı zamanda, ekranı kaplayan daha belirgin arayüz nedeniyle, bazı kullanıcılar yanlışlıkla uzaktan kumandadaki Siri düğmesine bastıklarında rahatsız olabiliyorlar.

tvOS 17.2 ayrıca Apple TV uygulaması için yeni bir kenar çubuğunun yanı sıra Apple TV+ fragmanları sırasında ortaya çıkan bir “kuyruğa ekle” düğmesi de sunuyor. Apple ayrıca, Apple TV uygulamasıyla birleştirilmesi beklenen bağımsız iTunes Movie Store uygulamasını da sonlandırmayı planlıyor. Güncellemenin iOS 17.2 ile birlikte bu ay içinde yayınlanması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz