Ana Sayfa Apple Apple’ın Mac devrimi, Windows’u buluta itiyor!

Apple’ın Mac devrimi, Windows’u buluta itiyor!

0

Apple, Mac bilgisayarlarını Intel işlemcilerden kendi tasarladığı ARM işlemcilerine geçirerek teknoloji dünyasında büyük bir başarı elde etti. ARM işlemcileri, daha hızlı, daha verimli ve daha uyumlu olmaları sayesinde Apple’ın iPhone ve iPad gibi cihazlarıyla mükemmel bir uyum içinde çalışıyor. Ayrıca, ARM işlemcileri daha az enerji harcadığı için pil ömrü de rekor seviyede.

Apple ARM Mac devrimi:

Windows için de ARM işlemcili dizüstü bilgisayarlar var ama bunlar çok yaygın değil. Çünkü Microsoft, Windows’un ARM işlemcilerde tam olarak çalışmasını sağlayamadı. ARM işlemcilerde çalışan Windows, bazı donanım ve yazılımlarla anlaşamıyor. Bazı oyunlar ve uygulamalar çalışmıyor. Windows’u kişiselleştiren bazı özellikler de sorun çıkarıyor. Bu yüzden, Windows için ARM işlemcili dizüstü bilgisayar almak isteyenlerin seçenekleri kısıtlı.

Microsoft, bu sorunları çözmek için çalışıyor. Bir rapora göre, Microsoft, Windows’u ARM işlemcilerde tam olarak çalıştırmayı hedefliyor. Bunun için bulut teknolojisinden yararlanmayı planlıyor. Bulut teknolojisi, Windows ve diğer yazılımları internet üzerinden erişilebilir yapmak demek. Böylece, kullanıcılar daha ucuz ve basit bilgisayarlarla Windows kullanabilecek. Ve Windows, ARM işlemcilerde de sorunsuz çalışacak.

Bu, Intel için iyi bir haber değil. Intel, Apple’ı kaybettiği gibi, Windows için de pazar payını kaybedebilir. Çünkü Windows için de ARM işlemcili dizüstü bilgisayarlar daha popüler olabilir. Ayrıca, Mac ve Chromebook gibi diğer bilgisayarlar da Windows’a rakip oluyor. Intel, hem ARM hem de TSMC gibi diğer çip üreticileriyle rekabet etmek zorunda. Bu da, Intel’in işini zorlaştırıyor.

İlginizi Çekebilir – Zoom, Apple TV 4K için FaceTime benzeri bir uygulama yayınladı!

Zoom, Apple TV 4K için yeni bir uygulama çıkardı. Bu uygulama sayesinde, kullanıcılar televizyonlarında ve Apple’ın Süreklilik Kamera özelliği sayesinde iPhone veya iPad’lerinde video konferans yapabiliyorlar. Bu uygulama, “Zoom – for Home TV” adıyla tvOS App Store’da hafta sonu göründü. Bu uygulamayı ilk kez Sigmund Judge fark etti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz