Ana Sayfa Apple Instagram, Facebook ile sohbet etmeyi durduruyor!

Instagram, Facebook ile sohbet etmeyi durduruyor!

0

Instagram kullanıcıları, bu ayın sonunda Facebook hesaplarıyla sohbet edemeyecekler. Meta, bu özelliği 2020 yılında başlatmıştı, ancak şimdi kaldırıyor. İşte detaylar…

Facebook’da sohbet etmek artık mümkün olmayacak!

Meta’nın bu özelliği getirmesinin sebebi, Messenger, Instagram ve WhatsApp’ı tek bir mesajlaşma sisteminde birleştirmekti. Böylece insanlar, Facebook’un uygulamalarını kullanmaya devam edecek ve başka uygulamalara geçmeyeceklerdi.

Fakat Aralık ayının ortasından itibaren Instagram kullanıcıları, Facebook hesaplarıyla iletişim kurarken şu sorunlarla karşılaşacaklar:

  • Instagram’dan Facebook hesaplarına yeni mesaj veya arama atamayacaklar.
  • Instagram’da Facebook hesaplarıyla olan sohbetlerini sadece okuyabilecekler. Bu sohbetlere yeni mesaj ekleyemeyecekler.
  • Facebook hesapları, Instagram kullanıcılarının ne zaman çevrimiçi olduklarını veya mesajları okuduklarını göremeyecek.
  • Facebook hesaplarıyla olan sohbetler, Facebook veya Messenger’a taşınmayacak.

Instagram kullanıcıları, Facebook hesaplarıyla konuşmaya devam etmek istiyorsa, Facebook hesaplarından Messenger veya Facebook üzerinden yeni bir sohbet başlatmak zorunda kalacaklar.

Meta, bu değişikliği neden yaptığını söylemedi. Bazı kaynaklar, bunun Avrupa Dijital Piyasalar Yasası’na uymak için yapıldığını söylüyor. Başka bir ihtimal de, Meta’nın Messenger’ı daha az kullanılabilir hale getirmesi. Şirket, Android’de SMS/MMS desteğini kaldırdı ve Messenger Lite’ı kapattı.

ilginizi çekebilir – Apple, iMac’lerde M3 çipin geçti: M1 ile arasındaki farklar neler?

Apple, masaüstü bilgisayarları olan iMac’lerde, M1 çipinin yerine M3 çipini kullanmaya başladı. M3 çipi, M1 çipinin geliştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu iki çip arasında ne gibi farklar var ve iMac kullanıcıları için ne anlama geliyor?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz