Ana Sayfa Haberler iOS 17 kullanıcıları sınırı aştı!

iOS 17 kullanıcıları sınırı aştı!

0

iOS 17 sürümlerini çalıştıran iPhone’ların sayısı bir mihenk taşını geçti. Bir analiz firmasına göre bu oran geçtiğimiz günlerde yüzde 60’ı aştı. Kullanıcılar başlangıçta iOS 16’yı geçme konusunda yavaş davrandılar, ancak şimdi büyük bir çoğunluk bunu yaptı.

iOS 17 kullanıcısı sayısı oldukça arttı!

İşletim sistemi yükseltmelerinin anında ve geniş çapta kullanılabilir olması, iPhone’un Android’e göre sahip olduğu önemli bir avantaj. Apple her yeni model için yeni iOS sürümleri yayınlarken, Samsung ve diğer şirketlerin Google’ın sunduğu işletim sistemi güncellemelerini değiştirmesi zaman alıyor.

Birçok Android cihaz ya çok az güncelleme alıyor ya da hiç güncelleme almıyor. Ancak iOS 17’nin ilk sürümü 18 Eylül’de piyasaya sürüldü ve mixpanel’den alınan son verilere göre benimsenme oranının yüzde 60’a ulaşması iki aydan fazla sürdü. Büyüme başlangıçta çok yavaştı. iOS 16.6.1, iOS 17’nin çıkışından bir ay sonra hala en çok yüklenen sürümdü.

Ekim ayı sonunda iOS 17.1’in yayınlanmasından bir hafta sonra bile iOS 16.6.1 çok az bir farkla en popüler seçenekti. Ancak iOS 17’nin piyasaya sürülmesinden iki ay sonra, çeşitli yinelemeleri nihayet tüm iOS 16 sürümlerinin toplamı olmasa da iOS 16.6.1’in önüne geçti.

Ve sadece bir hafta sonra iOS 17’nin benimsenme oranı yüzde 50’nin üzerine çıktı. Görünüşe göre Şükran Günü tatili boyunca epeyce iPhone yükseltildi. Toplamda yüzde 60’ı geçerken iOS 16.6.1 yüzde 8’in altında kaldı. Mixpanel’in verileri ayrıca en son sürüm olan iOS 17.1.2’nin iPhone’ların yüzde 41’inde bulunduğunu gösteriyor.

Pek çok iPhone kullanıcısının başlangıçta neden iOS 16’dan vazgeçmekte tereddüt ettiğini tahmin etmek zor değil: hatalar. Eylül ayındaki ilk iOS 17 sürümü, Apple’ın aceleyle üç yama yayınlamak zorunda kalmasına neden olacak kadar hatalıydı. Şu ana kadar toplam altı yama yayınlandı ve bunlardan yalnızca biri önemli yeni özellikler içeriyordu.

Ancak iPhone kullanıcıları aniden büyük sistem yazılımı güncellemelerine şüpheyle yaklaşmaya başlamadı – bu isteksizlik yıllardır devam ediyordu. 2022’de bu tarihte, çeşitli iOS 16 sürümleri iPhone’ların yüzde 66’sında bulunuyordu. Mixpanel verilerine göre, 5 Aralık 2019’a geri döndüğümüzde iPhone’ların yüzde 73’ünde iOS 13 yüklüydü.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz