Ana Sayfa Apple iPhone 15 için OLED ekran krizi!

iPhone 15 için OLED ekran krizi!

0

Apple’ın OLED ekran tedarikçisi BOE, iPhone 15 modelleri için üretimde başarısız oldu. Çinli şirket, panel kalitesini yükseltemediği için Apple’ın siparişlerini karşılayamadı. Detaylar haberimizde…

iPhone 15: OLED ekran

BOE, iPhone 15 için yeni bir özellik olan dinamik ada özelliğine sahip OLED paneller üretmeye çalışıyordu. Dinamik ada, ekranın üst kısmında yüz tanıma sistemi için gerekli olan kamera ve sensörlerin olduğu bölümü gizlemeye yarıyor. Ancak, BOE’nin ürettiği panellerde bu bölümde ışık kaçırma problemi vardı. Bu da panel kalitesini düşürüyordu.

iphone 15 titanyum kasa

Apple, Mart 2023’te BOE’nin panellerini test etti ve toplu üretim için şartlı olarak kabul etti. Ancak, Eylül ayında BOE’nin panellerinin kalitesinin yeterli olmadığını gördü ve siparişi iptal etti.

BOE, hem iPhone 15 hem de iPhone 15 Plus için OLED ekranlar sağlamayı planlıyordu. Ama üretimdeki gecikmeler ve düşük kalite nedeniyle, bu plan da suya düştü. BOE’nin 2023 yılında yaklaşık 5 milyon iPhone 15 paneli sağlayabileceği düşünülüyordu. Ama bu sayı 2 ila 3 milyon panele indirildi. BOE için durumu daha da kötü yapan şey, ışık kaçırmasının büyük ekranda daha fazla görülmesidir. Bu yüzden, BOE’nin 2023 yılında iPhone 15 Plus panelleri için onay alması pek mümkün görünmüyor. BOE’nin panel kalitesi oranının hala %30 civarında olduğu söyleniyor.

Şimdilik, Samsung Display, iPhone 15 serisinin tüm panellerini sağlıyor. Samsung, Haziran-Ağustos 2023 arasında bu panellerin %91’ine sahip oldu. BOE tedarikini artıramazsa, Samsung yine kazanan olacak.

ilginizi çekebilir – Apple’ın Mac devrimi, Windows’u buluta itiyor!

Apple, Mac bilgisayarlarını Intel işlemcilerden kendi tasarladığı ARM işlemcilerine geçirerek teknoloji dünyasında büyük bir başarı elde etti. ARM işlemcileri, daha hızlı, daha verimli ve daha uyumlu olmaları sayesinde Apple’ın iPhone ve iPad gibi cihazlarıyla mükemmel bir uyum içinde çalışıyor. Ayrıca, ARM işlemcileri daha az enerji harcadığı için pil ömrü de rekor seviyede.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz