Ana Sayfa Apple iOS 18 hakkında heyecanlandıran iddialar!

iOS 18 hakkında heyecanlandıran iddialar!

0
ios 18

iOS 18, Apple’ın 2024 yılı için yıllık iPhone yazılım güncellemesi olacak ve değişikliklerle dolu olacak. Güncelleme, planlanan önemli yeni özellikler ve tasarım değişiklikleriyle “iddialı ve zorlayıcı” olarak tanımlanıyor.

iOS 18 hakkında şimdiye kadar bildiğimiz her şey!

Apple, hataları gidermek için iOS 18 için yeni özelliklerin geliştirilmesine bir hafta ara verdi. Bu, iOS 18’in “ilk kilometre taşı” yapısının tamamlanmasının ardından yapıldı. Normalde Apple hemen ikinci kilometre taşı üzerinde çalışmaya başlardı, ancak bu yıl ilk hataları ve sorunları gidermek için bir haftalık bir ara verdi.

Ancak bu gecikmenin yeni özellikler ve yayınlanma tarihi açısından iOS 18 üzerinde önemli bir etkisi olması pek olası değil. Bunun yerine Apple, iOS 18’in mümkün olduğunca sağlam bir temel üzerinde geliştirildiğinden emin olmak için erken bir ara verdi.

iOS 18 muhtemelen Haziran ayının ilk veya ikinci haftasında gerçekleşecek olan WWDC 2024’te duyurulacak. Ardından beta testi için geliştiricilere sunulacak. Muhtemelen Temmuz 2024’te herkese açık bir beta yayınlanacak ve ardından Eylül ayında genel kullanıma sunulacak.

Apple’ın ChatGPT, Google Bard ve Microsoft Copilot gibi yapay zeka araçlarının ani yükselişine “hazırlıksız” yakalandığı bildiriliyor. Bu nedenle, şirketin iOS için çok çeşitli yeni yapay zeka özellikleri üzerinde çalıştığı bildiriliyor. İşte bu özellikler hakkında ortaya çıkanlar:

  • Siri’nin daha akıllı ve büyük dil modeli teknolojisini içeren yeni bir yapay zeka sisteminden yararlanabilen yenilenmiş bir sürümü.
  • Mesajlar uygulamasında “soruları yanıtlayabilen ve cümleleri otomatik olarak tamamlayabilen” yapay zeka entegrasyonu.
  • Apple Music için “otomatik oluşturulan çalma listeleri” oluşturmaya yönelik yeni yapay zeka özellikleri.
  • Keynote ve Pages dahil olmak üzere iWork uygulamalarına üretken yapay zeka entegrasyonu.
  • Geliştiricilerin “yeni uygulamaları daha hızlı yazabilmeleri” için Xcode’a üretken yapay zeka özelliklerinin eklenmesi.

Bunların hepsinin iOS 18’e bağlı olması ya da iOS 18’in bir parçası olarak sunulmaya hazır olması şart değil. Ancak Apple’ın görünürdeki hedefi iOS 18’i mümkün olduğunca çok yapay zeka özelliği ile doldurmak. Apple Ekim ayında sürpriz bir duyuru yaptı:

RCS desteği 2024 yılında iPhone’a geliyor. RCS ya da Zengin İletişim Hizmetleri, SMS ve MMS’in halefi. iPhone ve Android kullanıcıları arasındaki mesajlaşmalara iMessage tarzı bir dizi özellik getirecek. RCS, okundu bilgisi yazma göstergeleri ve iPhone ile Android cihazlar arasında metinler için yüksek kaliteli görüntü ve video gönderme desteği gibi özelliklerin kilidini açacak.

Ayrıca kullanıcılara konumlarını metin dizileri içindeki diğer kişilerle paylaşma olanağı da verecek. Normal SMS’in aksine RCS, mobil veri veya Wi-Fi üzerinden de çalışabilecek. Apple’ın özel ifadesi RCS’nin bir yazılım güncellemesi yoluyla “gelecek yılın sonlarında” iPhone’da kullanıma sunulacağı yönünde. Bu, özelliğin iOS 18’in bir parçası olarak dahil edilebileceğini gösteriyor.

iOS 18, Apple’ın son yıllardaki en “iddialı ve zorlayıcı” güncellemesi olarak nitelendiriliyor. Güncellemenin Apple içinde “çığır açıcı” olarak değerlendirildiği ve “güvenlik ve performans iyileştirmelerine ek olarak önemli yeni özellikler ve tasarımlarla” dolu olduğu bildiriliyor.

Şu an itibariyle iOS 18’in başka neler içereceği belli değil. Büyük yeni yapay zeka özelliklerinin eklenmesi, iOS 18’in “iddialı ve zorlayıcı” tanımını kesinlikle yerine getirecektir. Apple’ın daha büyük planları olup olmadığını zaman gösterecek.

Apple’ın iOS 18 için planlarının bugün ile önümüzdeki Haziran arasında değişebileceğini unutmamak önemli. Önümüzdeki yedi ay boyunca Apple, geliştirme sürecine bağlı olarak iOS 18 için planlarını kesinleştirecek. Bazı özellikler WWDC 2024’te duyurulabilir, ancak iOS 18.1 ve iOS 18.2 gibi güncellemeler yoluyla çok daha sonraya kadar yayınlanmayabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz