Ana Sayfa Apple Steve Jobs tarafından yazılan 4 dolarlık çek 25.000 dolar!

Steve Jobs tarafından yazılan 4 dolarlık çek 25.000 dolar!

0
steve jobs

Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs tarafından imzalanmış ve RadioShack’e 4,01 dolar ödenmiş bir çek, Çarşamba günü sona erecek bir müzayedede 25.000 doların üzerinde bir fiyata alıcı bulacak.

Steve Jobs tarafından yazılan çek açık artırmada!

RR Auctions’ın 6 Aralık’ta sona erecek olan Fine Autograph and Artifacts featuring Science and Technology satışının bir parçasını oluşturan müzayededeki ürünlerden biri Apple tarihinin alışılmadık bir parçası. Apple Computer Company hesabına ait çek 23 Temmuz 1976 tarihini taşıyor ve şirketin Palo Alto’daki ilk resmi adresini gösteriyor. RadioShack’e toplam 4.01 dolar ödemek üzere yazılmış ve “Steven Jobs” tarafından imzalanmış.

Çekin RadioShack’te ne için ödendiği bilinmese de, en azından şirketin ve perakendecinin geçmişi hakkında ipucu veriyor. Kurucu ortak Steve Wozniak, TRS-80 Mikro Bilgisayar Sistemini satın aldı ve daha sonra bunu uzun mesafeli aramaları ücretsiz yapmak için “mavi kutusunu” inşa etmekte kullandı. Wozniak ve Jobs arasındaki ortaklığın ilk günlerinde ikili, tanesi yaklaşık 150 dolardan 200 civarında kutu üretip sattı.

Yayınlandığı sırada, 21 teklifin ardından 22.444 dolara ulaşan kutunun tahmini değeri en az 25.000 dolar, ancak muhtemelen bundan çok daha yüksek bir fiyata satılacaktır. Mayıs ayında, Temmuz 1976’da Jobs tarafından imzalanmış bir Apple çeki de açık artırmaya çıkarıldı. Ancak, Crampton, Remke ve Miller, Inc’e 175 dolar ödenmesi için verilen bu çek sonunda 106.985 dolara satıldı.

Mevcut açık artırmadaki diğer ürünler arasında mühürlü bir birinci nesil iPhone’un yanı sıra Apple-1 kartının imzalı bir kopyası da yer alıyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce çek kaça satılacak? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz