Ana Sayfa Apple iPhone 13 ve iPhone 14 için şarj desteği!

iPhone 13 ve iPhone 14 için şarj desteği!

0
MagSafe

Apple’ın iOS 17.2 sürüm adayı, iPhone 13 ve iPhone 14 için Qi2 şarj cihazı standardını desteklemesiyle birlikte kablosuz şarj konusunda bir değişiklik getiriyor. Apple’ın işletim sistemleri için sürüm adayları yayınlaması, iOS 17.2’nin tam sürümünün yakında yayınlanacağı anlamına geliyor. Bununla birlikte, sürüm adayı daha önceki beta raporlarında yer almayan bir değişikliğe de işaret etti.

iPhone 13 ve iPhone 14 için Qi2 şarj desteği

Sürüm adayına eşlik eden sürüm notları, kablosuz şarjla ilgili olan da dahil olmak üzere iOS 17.2’nin bir parçası olarak dahil edilen tüm değişiklikleri listeliyor. Apple, “iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri” bölümünün altında, tüm iPhone 13 ve iPhone 14 modelleri için Qi2 şarj cihazı desteği eklediğini söylüyor.

Qi2 şarj cihazları 2023 yılı boyunca piyasaya sürülecek ve Qi2 kablosuz şarj özelliğinin yıl sonundan önce Kablosuz Güç Konsorsiyumu tarafından onaylanması bekleniyor. Qi2, modern akıllı telefonlar tarafından kullanılan önceki kablosuz şarj standardı olan Qi’nin bir yükseltmesi. Qi2, Manyetik Güç Profiline MagSafe’i ve mevcut Genişletilmiş Güç Profiline geliştirmeleri ekliyor.

MagSafe Apple’a özgü bir teknoloji olsa da, Qi2’de kullanılan mıknatıs halkasının evrensel olması amaçlandığından hem iPhone hem de Android cihazlarla çalışabiliyor. Apple, MagSafe 15W’a kadar çalışırken orijinal Qi’yi 7,5W ile sınırlarken, Qi2 15W’da çalışıyor. Bununla birlikte, Qi2’yi desteklemeyen MagSafe cihazları, Qi2 şarj cihazıyla kullanıldığında Qi hızlarında şarj oluyor.

Apple, iPhone 15 ailesine Qi2 desteğini zaten dahil etmişti. Güncellemeyle birlikte eski telefonlar için de desteği yükseltiyor. Bu, eski akıllı telefonların destekleyici şarj cihazlarıyla kullanıldığında daha hızlı Qi2 hızında şarj olmasını sağlıyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz