Ana Sayfa Apple iCloud, uçtan uca şifreleme ile veri güvenliğini artırıyor!

iCloud, uçtan uca şifreleme ile veri güvenliğini artırıyor!

0

Uçtan uca şifreleme, verilerin sadece gönderen ve alıcı tarafından görülebilmesini sağlayan bir teknolojidir. Bu yöntem, siber saldırılara karşı verileri korumak için çok önemli bir güvenlik önlemi. Apple, bu teknolojiyi kullanarak kişisel verilerin güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Apple, MIT profesörü Dr. Stuart Madnick tarafından hazırlanan bağımsız bir rapor yayınladı. İşte detaylar…

iCloud’un uçtan uca şifreleme özelliği:

Rapora göre, son iki yılda veri ihlalleri neredeyse üç katına çıktı ve 2023 yılında rekor seviyeye ulaştı. ABD’de bu yılın ilk dokuz ayında, geçmiş yıllardan %20 daha fazla ihlal yaşandı. Siber suçlular, bulut verilerini hedef alarak 2021’den 2022’ye neredeyse iki kat daha fazla saldırı gerçekleştirdi.

Apple, raporun bulgularının, iCloud gibi uçtan uca şifreleme sunan hizmetlerin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söylüyor. iCloud, 14 veri kategorisini otomatik olarak uçtan uca şifreliyor. Kullanıcılar, Gelişmiş Veri Koruma adlı bir seçenekle 23 veri kategorisini daha uçtan uca şifreleyebiliyorlar. Bu kategoriler arasında iCloud Yedekleme, Notlar, Fotoğraflar, Ses Notları ve daha fazlası var.

Apple’ın yazılım mühendisliği başkanı Craig Federighi, “Kötü niyetli aktörler, tüketici verilerini çalmak için daha yaratıcı ve etkili yollar bulmaya büyük miktarlarda zaman ve kaynak harcamaya devam ediyorlar, ve onları durdurma çabalarımızda dinlenmeyeceğiz,” dedi.

ilginizi çekebilir – Apple, ekran altı Face ID teknolojisi için yeni bir hedef tarihi belirledi!

Apple, ekran altı Face ID teknolojisi için yeni bir hedef tarihi var Apple, ön yüzünde hiçbir kamera deliği olmayan tam ekran bir iPhone hayalini gerçekleştirmek için çalışıyor. Ancak bu teknolojinin piyasaya sürülmesi için daha uzun süre beklemek gerekecek. Bir rapor, Apple’ın ekran altı Face ID teknolojisini 2026’dan sonra sunacağını iddia etti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz