Ana Sayfa Apple Spotify iPhone uygulamasına büyük değişiklikler getiriyor!

Spotify iPhone uygulamasına büyük değişiklikler getiriyor!

0
spotify

Spotify Premium için ödeme yapmak son yıllarda karmaşık bir işti, ancak çok daha kolay hale gelmek üzere olabilir. Bir iPhone sahibi sıfatıyla Spotify’a para vermek bir süredir şirketin web sitesi üzerinden yapılıyordu. Ancak şimdi abonelerin Apple’ın uygulama içi satın alma sistemini kullanarak müzik ödemelerini gerçekleştirebileceklerine dair işaretler var.

Spotify iPhone uygulamasına karşı olan tutumunu değiştiriyor mu?

Spotify bu noktada yedi yıldan uzun bir süredir insanların uygulama içi satın alma yoluyla Premium abonelik hizmetine kaydolmasına izin vermiyor ve bu yılın başlarında zaten kaydolmuş olanların bu şekilde ödeme yapmaya devam etmelerine izin vermeyi bıraktı.

Bu hamle tamamen Apple’ın abonelik parasından pay almasını engellemekle ilgiliydi ki bu da yıllar boyunca pek çok geliştirici için bir çekişme konusu oldu. Hatta Epic Games’in Fortnite’ı App Store’dan temelli olarak attırmasına bile neden oldu ve bu yüzden Epic ve Apple o zamandan beri defalarca mahkemelik oldu.

Spotify abonelerinin iPhone uygulamasından sesli kitap satın alamamasının nedeni de bu, ancak Spotify uygulamasının en son beta sürümünde uygulama içi ödeme sistemine yeni kod referansları olduğu tespit edildikten sonra bir şeylerin yolunda gittiğine dair bir işaret var.

Bu konuya dair ise bir rapor yayınlandı. Raporda, bu uygulama içi satın alımların ne olacağının henüz belli olmadığı, ancak oyundaki sistemin bir uygulama içi satın alma ödeme ekranı ve bir ödeme başarısız olduğunda yeniden deneme panelleri içerdiği belirtiliyor.

Spotify, Apple’ın uygulama içi satın alma sistemini ve bu şekilde işlenen tüm işlemlerden pay alma şeklini küçümsediği konusunda çok açıktı. Ancak şu anda App Store’dan atılmadan bu sistemi atlamanın hiçbir yolu yok bu nedenle bu referansların var olması da oldukça manidar.

Spotify CEO’su Daniel Ek, App Store ile ilgili düşünceleri konusunda sessiz kalmadı. Mayıs 2023’te kuralları “saçma” olarak nitelendirmişti ve duruşunun değişmesi pek olası değil. App Store’u açmak ve üçüncü taraf ödeme sistemlerine izin vermek için daha önce de hamleler yapıldı ve bunların merkezinde genellikle AB yer aldı.

Spotify’ın Apple’ın harici ödemelere izin vermek zorunda kalması ihtimaline karşı önceden hazırlık yapıyor olması mümkün. Hollanda’daki dating uygulamaları, Apple’ın 2022 yılında buna izin verecek bir sistemi uygulamaya zorlanmasının ardından bu özelliğe zaten sahipti – ancak bu konuda 52 milyon dolar ceza ödeyene kadar değil.

Apple, bariz nedenlerden ötürü App Store dışındaki işlemlere izin vermek istemiyor ve hala bu dating ödemelerinden de pay alıyor. Kesin olan bir şey var – bundan sonra ne olacağını görmek için tüm gözler Spotify’ın üzerinde olacak. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz