Ana Sayfa App Store Spotify Apple tartışmasında Spotify geri adım atmayacak!

Spotify Apple tartışmasında Spotify geri adım atmayacak!

0
spotify

Spotify Apple için gelirinden pay vermemek için birkaç yıl önce iOS için Spotify uygulamasından uygulama içi satın alımları kaldırmıştı. Perşembe günü yayınlanan bir raporda Spotify’ın bu kararı geri almak için çalıştığı iddia edilmişti. Ancak şirket şimdi bunu yapmayı planlamadığını ve uygulama içi satın alma desteğinin geri gelmeyeceğini doğruladı.

Spotify Apple tartışmasında bir yere varılamadı!

Rapor, Spotify uygulamasında bulunan ve uygulama içi satın alımlara atıfta bulunan kod dizilerine dayanıyordu. Ancak Spotify bunun yol haritasında olan bir şey olduğunu reddetti. Spotify’ın kurumsal ve politika iletişiminden sorumlu küresel başkanı Farshad Shadloo, “Şu anda IAP’yi [uygulama içi ödemeleri] açmak gibi bir planımız yok” dedi.

Spotify 2016 yılında Apple’ın uygulama içi satın alma sistemi üzerinden abone olma özelliğini kaldırmıştı. Hatta bu yaz Spotify, App Store faturalandırmasında hala üst kademede yer alan eski abonelerini kovacak kadar ileri gitti. Uygulama içi satın alma desteğini geri getirmek yol haritanızda olan bir şey olsaydı, bu kesinlikle yapacağınız bir şey gibi görünmüyor.

Spotify CEO’su Daniel Ek, Apple’ı ve App Store’u defalarca eleştirerek şirketi internet üzerinde “örnek” bir kontrole sahip olmakla suçladı. Son olarak Spotify, “stratejik yeniden yönlendirme “nin bir parçası olarak 1.500 çalışanı – işgücünün yaklaşık yüzde 17’sini – işten çıkarmayı planladığını açıkladı. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz