Ana Sayfa Apple iPhone sizi dinliyor: Nasıl durdurabilirsiniz?

iPhone sizi dinliyor: Nasıl durdurabilirsiniz?

0
siri

iPhone’daki Hey Siri’nin çalışma şeklinin doğası gereği, Hey Siri özelliği etkinleştirilmişse Siri temelde her zaman sizi ve çevrenizi dinler. Bu, “Hey Siri” etkinleştirme sözcüğünü duymak için gerekli. iPhone kullanıcıları için bu durum bazen Siri’nin rastgele konuşması veya kendi kendine etkinleşmesi ile belirgin hale gelir. Doğal olarak iPhone sizi dinliyor fakat bundan rahatsızsanız işte yapmanız gerekenler.

iPhone sizi dinliyor! Hey Siri özelliği nasıl kapatılır?

iPhone’unuzun sizi dinlemesini ya da daha doğrusu Siri’nin sizi dinlemesini istemiyorsanız, dinleme özelliğini geçici olarak ya da tamamen kapatmak isteyebilirsiniz. Size her ikisini de nasıl yapacağınızı göstereceğiz. Siri’nin iPhone’da (veya iPad’de) sizi dinlemesini tamamen durdurmak istiyorsanız, iPhone veya iPad’de “Hey Siri” sesli etkinleştirme işlevini devre dışı bırakmanız gerekir.

iPhone’da Hey Siri’yi devre dışı bıraktığınızda, Siri artık Hey Siri sesli komutunu dinlemeyecek ve dolayısıyla genel olarak sizi dinlemeyecektir. Ancak doğrudan etkinleştirilirse Siri’nin kendisi çalışmaya devam edecektir.

  1. “Ayarlar “ı açın
  2. “Siri ve Arama “ya gidin
  3. Siri’nin dinlemesini durdurmak için “Hey Siri’yi dinle” seçeneğini kapalı konuma getirin

Hey Siri’yi kapattığınızda, Siri sesli aktivasyon anahtar sözcüğünü her zaman dinlemeyi bırakacaktır. Bu aynı zamanda Siri’nin yanlışlıkla etkinleştirildiğinde durup dururken konuşmasını da önleyecektir. Bunun yerine Siri’yi etkinleştirmek için iPhone Güç düğmesini basılı tutarak “Hey Siri” dinleme özelliğini kapatabileceğinizi ve Siri’yi kullanmaya devam edebileceğinizi unutmayın.

iPhone’da Hey Siri’yi geçici olarak devre dışı bırakmak için güzel ve basit bir numara, iPhone’u bir yüzeye dayadığınızda yüzünü aşağıya veya ekranı aşağıya çevirmektir.

iPhone’un yüzü aşağıdayken Hey Siri etkinleştirme anahtar sözcüğünü aktif olarak dinlemez. Bu hileyi iPhone’unuzun ekranını aşağı çevirerek ve gönlünüzce “Hey Siri” diyerek kolayca deneyebilirsiniz; asistan dinlemediği için etkinleşmeyecektir. Bunun tek istisnası, ekran kapalı olsa bile Siri’nin yanıt vermesini sağlamak için Erişilebilirlik ayarını kullanmış olmanızdır.

Siri’li başka Apple aygıtları kullanıyorsanız Hey Siri bu aygıtlarda da dinleniyor olabilir. Buna Mac, Apple Watch, iPad, HomePod ve HomePod Mini de dahildir. Homepod’un her zaman dinlemesini durdurabilir, Mac’te Hey Siri dinlemesini kapatabilir, iPad’de devre dışı bırakabilir ve isterseniz Apple Watch’ta da kapatabilirsiniz.

Elbette bunu yaptığınızda, bu aygıtlarla kullanışlı ve kullanışlı ses aktivasyonu “Hey Siri” komutlarını kullanamayacaksınız. Siri ses verileri komutları işlemek için toplanır ve bu ses verileri işlenmek ve analiz edilmek üzere Siri aracılığıyla Apple’a gönderilir ve ardından sunucularında depolanır.

İsterseniz, Siri ses geçmişini ve kayıtlarını Apple sunucularından silmek için bir talepte bulunabilir ve ayrıca iPhone’un (veya iPad’in) kendisinde Siri ses depolama ve ses toplama özelliğini doğrudan devre dışı bırakabilirsiniz. Siri özellikleri ve komutları dinleyen Hey Siri özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bize bildirin.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz