Ana Sayfa Haberler iOS 17 ve iOS 18: iPhone’unuzda neler değişecek?

iOS 17 ve iOS 18: iPhone’unuzda neler değişecek?

0

2024 yılında iPhone sahipleri, iOS 17 ve iOS 18 sayesinde birçok yeni ve ilgi çekici özellikle karşılaşacak. Apple, bu işletim sistemleriyle iPhone’u daha akıllı, eğlenceli ve kullanışlı kılacak. İşte iOS 17 ve iOS 18 ile gelen bazı dikkat çeken özellikler:

iOS 17 ve iOS 18: Özellikleri

  • Ortak Apple Music Çalma Listeleri: Bu özellik ile, arkadaşlarınızla birlikte müzik keyfinizi paylaşabilecek ve ortak çalma listeleri yaratabileceksiniz. Bir çalma listesine istediğiniz şarkıları ekleyebilecek, çıkarabilecek ve düzenleyebileceksiniz. Bu özellik, iOS 17.2 ile gelmesi planlanıyordu, ancak ertelendi.
  • Avrupa Birliği’nde Uygulama Yan Yükleme: Avrupa Birliği’nin yeni yasası gereği, Apple iPhone’larda uygulama yan yükleme özelliğini sunacak. Böylece, App Store dışındaki kaynaklardan da uygulama yükleyebileceksiniz.
  • Gelişmiş CarPlay: CarPlay, araç kullanırken iPhone’unuzu daha etkili kullanmanızı sağlayan bir özellik. CarPlay ile, araç işlevlerini Siri ile yönetebilecek, birden fazla ekranda farklı uygulamaları görebilecek, müzik dinlerken navigasyonu takip edebilecek ve daha fazlasını yapabileceksiniz.
  • Uydu Üzerinden Yol Yardımı: iPhone 14 ve iPhone 15 modelleri, uydu üzerinden yol yardımı veren bir özelliğe sahip olacak. Bu özellik, hücresel ve Wi-Fi ağının bulunmadığı yerlerde bile araç servisi için AAA ile bağlantı kurmanızı sağlayacak.
  • RCS Mesajlaşma: iPhone’daki Mesajlar uygulaması, RCS adlı bir mesajlaşma standardına destek verecek. RCS, iPhone ve Android cihazlar arasında daha iyi bir mesajlaşma deneyimi sağlayacak. RCS ile, daha yüksek kaliteli fotoğraf ve video, sesli mesaj, yazma bildirimi, okuma onayı, gelişmiş grup sohbeti ve daha güvenli şifreleme gibi özelliklerden yararlanabileceksiniz.
  • Daha Zeki Siri: Siri, iPhone’unuzun sesli asistanı. Siri, iOS 18 ile birlikte daha zeki ve yaratıcı olacak. Siri, artık daha doğal bir sesle konuşacak, daha fazla dil ve lehçeyi tanıyacak, daha fazla uygulama ve servisle uyumlu olacak, daha fazla bilgi ve öneri sunacak ve daha fazla kişiselleştirme seçeneği sağlayacak. Bu özellik, iOS 18 ile birlikte gelmesi öngörülüyor.

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz