Ana Sayfa Apple Apple Silicon 2: Samsung ve Intel ile rekabet ediyor!

Apple Silicon 2: Samsung ve Intel ile rekabet ediyor!

0

Apple, TSMC ile birlikte Apple silicon 2 için 2nm çip teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji, 3nm çiplerden daha fazla transistor, hız ve verim sunuyor. 2nm çipler, Apple silicon 2’nin gelecek nesillerinin yanı sıra, veri merkezi ve yapay zeka gibi uygulamalar için de çok önemli. TSMC, 2025’te seri üretime geçmeden önce, 2nm prototip çiplerini “N2” olarak adlandırdığı Apple ve diğer büyük müşterilerine gösterdi. İşte detaylar…

Apple Silicon 2: TSMC ile işbirliği:

Apple, 2nm çip teknolojisi için Samsung ve Intel ile yarışıyor ve TSMC bu konuda Apple’ın başlıca partneri oluyor. Apple, 2027 yılına kadar TSMC’den 3nm veya 2nm çip siparişlerini kesmeyeceğini açıkladı.

Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde TSMC’nin 3nm teknolojisini kullanan A17 Pro çipine sahip ilk şirket oldu. Apple, TSMC’nin 2nm çiplerini de yakında Apple ürünlerinde göreceğimizi belirtti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu teknoloji, Apple’ın ürünlerini daha hızlı, verimli ve akıllı hale getirecek mi? Yoksa, bu çiplerin çevresel ve etik sorunlara yol açabileceğini mi düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın!

ilginizi çekebilir – iOS 17.2: Hayat kalitenizi sadece bu güncellemeyi yaparak yükseltin!

Pazartesi günü yayınlanan iOS 17.2 içerisindeki en önemli özellik, günlük hayatınızdaki olaylar hakkında güvenli ve şifreli bir şekilde yazmanızı sağlayan yeni Journal uygulaması. Bu uygulama, girişlerinizi tamamlamak üzere konumlar, etkinlikler, fotoğraflar, müzikler ve daha fazlasını önermek için cihaz üzerinde işleme yöntemini kullanıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz