Ana Sayfa Apple tvOS 17.2 getirdiği değişikliklerle şaşırttı!

tvOS 17.2 getirdiği değişikliklerle şaşırttı!

0
tvOS

Apple TV 4K’nızı tvOS’un yeni ve önemli bir sürümüne güncellemek çok keyifli olabilir. Bu, aygıtı kullanma şeklinizi değiştirebilecek yeni özellikleri görebileceğiniz anlamına geliyor. tvOS 17.2 ile gelen yepyeni Apple TV arayüzü bunun harika bir örneği.

tvOS 17.2 büyük değişikliklerle karşımızda!

Yeni güncellemeyi duyuran bir basın bülteninde Apple, yeni TV uygulamasının TV dizilerini, filmleri ve spor programlarını daha iyi bir arayüzle tek bir yerde nasıl sergilediğini detaylandırıyor. Ayrıca profiller arasında geçiş yapabileceğiniz ve diğer programlar için önerilere bakabileceğiniz yeni bir kenar çubuğu da var.

Apple TV’nizde Ayarlar > Sistem > Yazılım Güncellemeleri yolunu izleyerek tvOS 17.2’ye güncelleme yapabilirsiniz. Yeniden tasarlanan TV uygulamasının iOS 17.2 ve iPadOS 17.2’de de mevcut olduğunu belirtelim. İki önemli değişiklik var. Birincisi, Apple’ın müzik ve filmler için özel iTunes uygulamalarını kaldırmış olması: Apple’ın TV ve filmleriyle ilgili her şey artık ana TV uygulamasında. İkincisi ise Apple’ın ana TV uygulamasının arayüzünü yenilemiş olması.

En belirgin değişiklik, ekranın üst kısmındaki birkaç sekme yerine artık ekranın sol tarafında, Netflix, Disney Plus / Hulu ve diğer önde gelen yayın uygulamalarında alışkın olduğunuz gibi bir kenar çubuğunun bulunması. Yeniden tasarımın tüm amacı gezinmeyi daha basit bir hale getirmek ve bu da kenar çubuğunun çok sade olduğu anlamına geliyor.

Kenar çubuğunun en üstünde adınız ve hesap simgeniz, yanında da geçerli saat yer alıyor. Bunun altında ise özel bölümler yer alıyor. Bunlar ise Şimdi İzle, Apple TV Plus, MLS Season Pass, Spor, Mağaza ve Kitaplık. tvOS 17.2’de, gizleyebileceğiniz veya kaldırabileceğiniz üçüncü taraf kanalların aksine, MLS Season Pass veya Sports’u kendi bölümlerinden kaldıramazsınız.

Apple, en azından şimdilik, kendi uygulamalarının ve kanallarının varlığını tartışılmaz hale getirerek Hisse Senedi yapıyor. Apple TV uygulamasıyla entegre olan ek kanallara abone olursanız -ki Netflix hariç çoğu bu kanallara entegre- bunlar için ayrı simgeler alıyorsunuz. Örneğin Comedy Central veya Discovery’ye abone olursanız bunlar için seçenekler görüyorsunuz.

Şimdi izle bölümünde değişiklikler var

Daha önce olduğu gibi, ana Apple TV arayüzünde şovların en üstünde bir Şimdi İzle bölümü bulunuyor. Bunun altında, eski Kanallar bölümünün yerini alan ve abone olduğunuz çeşitli kanallardan öneriler gösteren yeni bir ‘Televizyonum’ bölümü yer alıyor. Herhangi bir kanalınız yoksa, kenar çubuğundaki Mağaza bölümünden abone olabiliyorsunuz.

Arayüzün diğer kısımları değişmedi. Kitaplığınız daha önce olduğu gibi aynı kategorilerle görünüyor: Filmler, 4K HDR ve Aile Paylaşımı, ardından çeşitli film ve TV dizisi türleri. Mağaza da değişmedi. Yeni arayüz büyük bir gelişme ve Disney Plus gibi üçüncü taraf kanalların Apple TV deneyiminizin geri kalanıyla çok daha entegre hissettirmesini sağlıyor. Apple TV uzaktan kumandasındaki Siri düğmesine bir kez dokunulduğunda artık bir arama çubuğu açılıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz