Ana Sayfa Apple iPhone için yeni güvenlik önlemi sayesinde cihaz çalınamayacak!

iPhone için yeni güvenlik önlemi sayesinde cihaz çalınamayacak!

0
iphone

Siz ya da tanıdığınız biri iPhone çaldırdıysanız, iOS 17.3’ün yayınlanması için planlanan yepyeni bir özellik bu darbeyi yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Eşsiz parolanıza sahip olan hırsızlar bile en kişisel bilgilerinizden bazılarına erişemeyecek. İşte Apple tarafından çıkarılacak olan iPhone için yeni güvenlik önlemi!

iPhone için yeni güvenlik önlemi sayesinde hırsızlık zorlaştı!

Apple sözcüsü Scott Radcliffe, The Verge’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “iPhone veri şifrelemesi uzun zamandır sektörün öncüsü konumunda ve bir hırsız, kullanıcının parolasını bilmeden çalıntı bir iPhone’daki verilere erişemez. Bir hırsızın kullanıcının parolayı girdiğini görüp aygıtı çalabildiği nadir durumlarda, Çalınan Aygıt Koruması sofistike bir yeni koruma katmanı ekliyor.”

Bununla birlikte, iPhone’unuzun mali durumunuzu kontrol etmek, iCloud hesaplarına erişmek ve en önemlisi Apple Pay’i kullanmak için Face ID veya Touch ID aracılığıyla kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Apple Kimliği parolanızı değiştirmek ya da Bul özelliğini kapatmak gibi işlemler için birer saat arayla iki kez Face ID ya da Touch ID ile kimlik doğrulaması yapmanız gerekiyor.

Bu özelliği tercih etmeniz gerekiyor, ancak iOS 17.3 piyasaya sürüldüğünde (beklenen 2024) tüm iPhone kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Bu güncelleme çok iyi ama şu anda Apple cihazlarında hala bildiğimiz güvenlik açıkları var. Daha geçen hafta, MacBook’lardaki Magic Keyboard’u taklit ederek bir bilgisayar korsanının tuş vuruşlarını taklit etmesine ve bilgi çalmasına olanak tanıyan bir açık tespit edildi.

Bu yılın başlarında ise bir rapor, Flipper Zero’su olan birinin AirPods ping’ini taklit ederek bir telefonu rahatsız edebileceğini ve hatta kilitleyebileceğini göstermişti. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple yeterli güvenlik önlemleri alabiliyor mu? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz