Ana Sayfa Apple Apple, Aile Paylaşımı ile ilgili bir toplu davayı 25 milyon dolara çözüyor!

Apple, Aile Paylaşımı ile ilgili bir toplu davayı 25 milyon dolara çözüyor!

0
apple

Apple’ın Aile Paylaşımı özelliğini en az bir kişiyle birlikte kullandıysanız ve 2015-2019 yılları arasında App Store üzerinden bir uygulama aboneliği satın aldıysanız, şirketten 50 dolara varan bir tazminat alabilirsiniz. Bir habere göre Apple, teknoloji devini Aile Paylaşımı konusunda müşterileri yanıltmakla suçlayan bir toplu davayı çözmek için 25 milyon dolar ödeyecek.

Aile Paylaşımı Apple’a pahalıya patladı!

Bu özellik en fazla altı aile üyesinin birbirleriyle uygulama aboneliklerini paylaşmasına olanak tanıyor ancak bireysel geliştiricilerin istedikleri takdirde kişilerin tek bir aboneliği paylaşmasını yasaklamasına izin veriyor. 2019’da açılan dava, Apple’ı bu konuda şeffaf olmamakla ve müşterileri App Store’da bulunan her uygulama için bir aboneliği paylaşabileceklerini düşündürerek yanıltmakla suçluyor.

Dava, “abonelik tabanlı uygulamaların büyük çoğunluğunun” Aile Paylaşımını desteklediğini iddia ediyor. Şikayette ayrıca Apple’ın Aile Paylaşımını desteklemeyen bazı abonelik tabanlı uygulamaların açılış sayfalarına reklam yerleştirdiği iddia ediliyor. Bu durumun “milyonlarca müşterinin” abonelik tabanlı uygulamaları Aile Paylaşımı abonelikleri aracılığıyla erişebileceklerini düşünerek indirmelerine yol açtığı belirtiliyor.

Bu kapsamda, aboneliklerini aile üyeleriyle paylaşmayı desteklemeyen uygulamalara örnek olarak YouTube Red ve Brainwell adlı bir bulmaca oyunu gösteriliyor. Apple’ın herhangi bir suç işlediğini reddettiği ve sadece jürili bir yargılamayla ilgili potansiyel maliyetlerden kaçınmak için davayı çözmeyi kabul ettiği bildirildi. Şirket herhangi bir yorum talebine yanıt vermedi. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz