Ana Sayfa Haberler Çin’den büyük adım! iPhone yasağı giderek yayılıyor

Çin’den büyük adım! iPhone yasağı giderek yayılıyor

0

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda Çin, bazı eyaletlerde devlet çalışanlarının iş üstündeyken iPhone veya diğer ülkelere ait teknolojik ürünleri kullanmasını yasaklamaya başlamıştı. Kısa süre önce gelen bilgiye göre bu yasağın kapsamı genişliyor.

iPhone yasağı daha fazla Çin eyaletine yayılıyor!

Bloomberg tarafından bugün yayınlanan bir habere göre Çin’de iPhone kullanımına yönelik yasak, en az 8 eyaleti kapsayacak şekilde yayılıyor. Yetkilikler, devlet memurlarının Xiaomi, Huawei ve OPPO gibi yerli markaları kullanmasını istiyor.

iPhone yasağı daha fazla Çin eyaletine yayılıyor!

Bu yasağın genişletilmesi, çok sayıda devlet kurumunu kapsamına alıyor. Geçtiğimiz aylarda bu sayı daha azdı. Bu bağlamda bu yasak, ülkenin büyük bir adım atması olarak nitelendirildi.

İlginizi Çekebilir – Apple, Watch Ultra için değişikliğe gidiyor! Fiyat artacak mı?

Tabii Amerika Birleşik Devletleri bu duruma sessiz kalmadı. Hükümet, Çin’in bu adımlarını “uygunsuz misilleme” olarak değerlendiriyor. Yasak önümüzdeki günlerde daha da kapsamlı hale getirebilir.

Bununla beraber Apple bir yana Japonya merkezli Samsung için de bir yasak getirilebilir. Bu yönde bir ihtimal söz konusu. Görünen o ki Çin, yabancı şirketlere kısıtlama getirerek yerli firmaları öne geçirmeye çalışıyor. Tabii Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşını da unutmamak gerekiyor.

İlginizi Çekebilir – Apple’ın en hızlı mobil cihazları belli oldu! iPhone 15 ve 14 serisi şaşırttı

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Çin’in bu adımlarını nasıl buluyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz