Ana Sayfa Apple Bu yeni özellikler 2024 iOS sürümüyle gelecek!

Bu yeni özellikler 2024 iOS sürümüyle gelecek!

0
iOS 17

Apple, her yıl Haziran ayında düzenlenen Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) önemli yeni işletim sistemi sürümlerinin ön gösterimini yapıyor. Apple ID’si olan herkes, güncellemeler sonbaharda genel kullanıma sunulmadan önce yaz boyunca beta işletim sistemi sürümlerini test edebilir. İşte 2024 iOS sürümüyle gelecekler!

2024 iOS sürümüyle heyecan verici bir şekilde geliyor!

Müzik zevkinizi paylaşan diğer kişilerle Apple Music çalma listeleri üzerinde işbirliği yapabilme özelliği iOS 17.2 beta sürümünde kısa bir süreliğine göründü. Ancak yayınlanan sürümden kaldırıldı. Özelliğin Mart ayında iOS 17.3 ile gelmesi planlanıyor. Güncellemeyi iPhone’unuza yükledikten sonra, bir çalma listesini düzenlerken yeni bir mugshot simgesine basabilecek ve arkadaşlarınızı bu liste üzerinde işbirliği yapmaya davet edebileceksiniz.

Kişiler için çalma listesine şarkı ekleyebilecekleri, listeden çıkarabilecekleri ve yeniden sıralayabilecekleri benzersiz bir bağlantı oluşturuluyor. iOS 17’nin otel TV’lerine AirPlay ile bağlanmayı kolaylaştırması gerekiyor. Ancak Apple, bu özelliğin lansman sırasında hazır olması için katılımcı otel zincirleriyle gerekli anlaşmaları sağlamış görünmüyor.

Bunun yerine, gelecek yıl bir iOS 17 güncellemesiyle gelecek. “Belirli otellerin” odalardaki AirPlay uyumlu TV’lerde benzersiz bir QR kodu görüntülemek için yazılımlarını güncellemeleri gerekecek. Bu kodu iPhone’unuzun kamerasıyla tarayarak herhangi bir parola girmeden TV setine AirPlay aktarabilirsiniz.

Yukarıdaki özelliklerin yanı sıra, Apple’ın yeni nesil CarPlay deneyimi, RCS desteği vb. dahil olmak üzere bazı eski vaatlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Haziran 2022’de Apple büyük bir CarPlay revizyonunun ön gösterimini yaptı. Etkileyici bir demo videosunda, yeni nesil CarPlay’in bir aracın tüm gösterge panelini ele geçirdiği ve klima ve FM radyo gibi araç özellikleriyle entegre olduğu gösterildi.

Apple’ın CarPlay versiyonunu destekleyecek ilk araçları 2023’ün sonlarında duyurması bekleniyordu. Şirket yeni nesil CarPlay deneyiminin ne zaman hazır olacağını söylemedi ama bu yıl olmayacağı kesin. Siz bu konu hakkında ne düşünüyosunuz? Sizce iOS 17 2024 yılında ne gibi değişikliklerle gelecek? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz