Ana Sayfa Apple Apple Watch satışı patent sorunu yüzünden durduruldu!

Apple Watch satışı patent sorunu yüzünden durduruldu!

0
ultra 2

Apple patent anlaşmazlığı nedeniyle iki saat modelinin ABD satışlarını durdurdu. Apple Watch satışı, Masimo ile kan oksijen özelliğinin arkasındaki teknoloji konusunda yaşanan anlaşmazlıktan etkilendi.

Apple Watch satışı ABD’de durduruldu!

Bu hamle, Ekim ayında ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun (ITC), cihazların tıbbi teknoloji şirketi Masimo’nun patent haklarını ihlal ettiğini tespit etmesinin ardından Apple’ın Apple Watch’larını ithal etmesini engelleyebilecek bir kararının ardından geldi.

Karar 25 Aralık’a kadar Joe Biden tarafından incelenecek. Ancak Apple, kararın geçerli olması halinde uyum sağlamak için önceden adımlar attığını söyledi. Beyaz Saray yorum yapmayı reddetti. Şirket, saatlerin satışını 21 Aralık’tan itibaren web sitesinden ve 24 Aralık’tan sonra Apple perakende satış noktalarından durduracağını söyledi. Kan oksijen sensörü içermeyen diğer modeller anlaşmazlıktan etkilenmedi.

Apple, ITC’nin bulgusunun hatalı olduğuna, tersine çevrilmesi gerektiğine inandığını ve kararı federal mahkemeye temyize götürmeyi planladığını söyledi. Masimo, Apple’ı çalışanlarını işe almak, nabız oksimetre teknolojisini çalmak ve popüler Apple Watch’a dahil etmekle suçladı.

Araştırma şirketi IDC’nin mobil cihaz izleme çalışmalarından sorumlu program başkan yardımcısı Ryan Reith, Apple Watch’ların ABD tatil satışlarının zarar görmeyeceğini ve kararın tam etkisinin, geçerli olması halinde, genellikle Apple’ın ABD’deki en yavaş satış aylarından bazıları olan Ocak ve Şubat aylarında ortaya çıkacağını söyledi.

Counterpoint Research’e göre Apple küresel akıllı saat pazarının yaklaşık dörtte birine sahip. Bu pay ABD ve Avrupa tatil satış sezonlarında dördüncü çeyrekte üçte birin üzerine çıkma eğiliminde. Hem Series 9 hem de Ultra 2, Asya’daki ay yeni yılı sezonu da dahil olmak üzere ABD dışında satın alınabilecek.

Masimo’nun Kaliforniya federal mahkemesindeki iddialarına ilişkin jürili duruşma Mayıs ayında hükümsüzlükle sonuçlandı. Apple, Masimo’ya Delaware’deki bir federal mahkemede patent ihlali nedeniyle ayrı bir dava açtı ve Masimo’nun yasal işlemlerini kendi rakip akıllı saati için bir “yol açma manevrası” olarak nitelendirdi.

Barack Obama yönetiminin Samsung ile olan patent anlaşmazlığı nedeniyle Apple’ın iPhone ve iPad’lerine getirilen ithalat yasağını kaldırdığı 2013 yılından bu yana bir başkanlık yönetimi ITC kararını veto etmemişti. Şubat ayında Biden yönetimi, tıbbi teknoloji şirketi AliveCor’un patent ihlali şikayetine dayanan Apple Watch’lara yönelik ayrı bir ithalat yasağını veto etmemeyi seçti. ITC, yasağı başka nedenlerle beklemeye aldı.

Apple Watch, AirPods kulaklıklar ve diğer ürünleri içeren Apple’ın giyilebilir ürünler, ev ve aksesuar işi, bir şirket raporuna göre, 2023’ün üçüncü çeyreğinde 8,28 milyar dolar gelir getirdi. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz