Ana Sayfa Apple 2024 macOS güncellemeleri ile gelecek Mac özellikleri!

2024 macOS güncellemeleri ile gelecek Mac özellikleri!

0
mac

Apple’ın bu yeni özellikleri macOS Sonoma Ekim 2023’te piyasaya sürüldüğünde Mac’e sunması gerekiyordu ancak bunun yerine 2024’e erteledi. İşte 2024 macOS güncellemeleri ile gelecek olan yeni özellikler.

2024 macOS güncellemeleri yepyeni özellikler getirecek!

macOS Sonoma, iCloud’daki Mesajlar anahtarı Sistem Ayarları’nda açıldığında, Kısa Mesaj Yönlendirme ayarları, Gönderme ve Alma hesaplarınız ve SMS filtreleri dahil olmak üzere ek Mesajlar ayarlarını senkronize edecek. İşletim sistemi, Mesajlar uygulamasında sizi ilk okunmamış mesaja götüren bir yakalama oku ve yanıtlamak için kaydırma hareketi de dahil olmak üzere çeşitli iyileştirmeler sağlıyor.

Apple WWDC’de Müzik uygulaması için bir widget gösterdi. Dolayısıyla bunun daha sonraki bir tarihte gelmesini bekliyoruz. Apple’ın tanıtımına göre, bu widget’lar tamamen etkileşimli olacak. Müzik uygulamasından oynatmayı kontrol edebilecek, önerilerinizi görüntüleyebilecek ve dinamik olarak güncellenen en iyi listeleri görebileceksiniz.

Ortak Apple Music çalma listeleri ilk iOS 17.2 betalarında test edildi. Ancak bu özellik resmi olarak önümüzdeki yıl işletim sistemi güncellemeleriyle gelecek. Ayrıca, iPhone ve iPad’e gelecek olan ortak çalma listeleri, arkadaşların çalma listesine şarkı eklemesine, çıkarmasına ve yeniden sıralamasına ve Şimdi Çalınıyor arayüzü üzerinden şarkı seçimlerine emoji ile tepki vermesine olanak tanıyacak.

macOS Sonoma, 2024 yılında iPhone ve iPad’de kullanıma sunulması planlanan AirPlay’i belirli otellerde kurulum gerektirmeden kullanabilme gibi diğer özelliklere de sahip olabilir. Bir otel odasında AirPlay uyumlu bir TV setinde gösterilen benzersiz bir QR kodunu iPhone ile taramak, şifre girmeden AirPlay’e bağlanmak için yeterli olacak. Bu özelliğin önümüzdeki yıl iOS 17 güncellemesiyle gelmesi planlanıyor. ancak bir noktada macOS Sonoma’ya yayılıp yayılmayacağını göreceğiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz