Ana Sayfa Apple iOS ve Mac güncellemeleri hataları düzeltti!

iOS ve Mac güncellemeleri hataları düzeltti!

0
iphone

iPhone kullanıcıları artık iOS 17.2.1’i yükleyebilirler. Ve macOS Sonoma 14.2.1 de çıktı. Ancak bunlar küçük hata düzeltme güncellemeleri. Değişiklikler o kadar küçük ki Apple bunları açıklama zahmetine girmedi. İşte iOS ve Mac güncellemeleri hakkında bildiğimiz her şey.

iOS ve Mac güncellemeleri garip hataları düzeltti!

iOS ve iPad aynı işletim sistemi olarak başladılar ancak zaman içinde yavaş yavaş farklılaştılar. Yine de biri güncelleme aldığında diğeri de alıyor. Ama şimdi değil. Sadece iOS. Ve yeni sürüm sadece birkaç hatanın üzerine gidiyor. iOS 17.2.1’in resmi sürüm notlarında “Bu güncelleme önemli hata düzeltmeleri sağlıyor ve tüm kullanıcılar için tavsiye ediliyor.” deniyor.

Sürümün güvenlik içeriğine bakıldığında ise sadece “Bu güncellemenin yayınlanmış CVE girişi yoktur.” yazıyor. Bu, “Yaygın Güvenlik Açıkları ve Maruziyetler” için kullanılan bir terim. Apple Salı günü de macOS Sonoma 14.2.1’i tanıttı. Sürüm notlarında bu ifadeler var: “Bu güncelleme önemli hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri sağlar ve tüm kullanıcılar için önerilir.”

Apple’ın kendi notlarına göre, ekran paylaşımı ile ilgili tek bir güvenlik düzeltmesi var. En son güncellemeler, bir haftadan biraz daha uzun bir süre önce 11 Aralık’ta yayınlanan macOS Sonoma 14.2 veya iOS 17.2’nin yerini alıyor. Bunların her biri iPhone ve Mac’e yeni özellikler getiren daha önemli güncellemelerdi.

iPhone kullanıcıları, Ayarlar uygulamasını açıp Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne giderek iOS 17.2.1’i doğrudan yükleyebilirler. Alternatif olarak, cihazlarınızı bir Mac’e (veya iTunes çalıştıran bir PC’ye) bağlayarak da güncelleyebilirsiniz. Uyumlu bir Mac’i olan herkes macOS 14.2.1’i şimdi indirebilir.

Apple menüsüne gidin > Bu Mac Hakkında. Ardından Yazılım Güncelleme’ye tıklayın. Alternatif olarak, yeni sürümü App Store’dan da yükleyebilirsiniz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz