Ana Sayfa Apple iPhone 15 yavaş şarj sorununa çözüm!

iPhone 15 yavaş şarj sorununa çözüm!

0
iphone 15

Bu yıl iPhone 15 ve iPhone 15 Pro için şarj durumu değişti. Apple’ın tescilli Lightning bağlantı noktası USB-C ile değiştirildi. Artık telefonunuzu internette bulabileceğiniz neredeyse tüm USB-C kabloları ve USB-C güç adaptörleriyle şarj edebilirsiniz. Peki iPhone 15 yavaş şarj oluyorsa ne yapmalısınız?

iPhone 15 yavaş şarj oluyorsa ne yapmalısınız?

USB-C açık bir standart olduğundan, bulabileceğiniz hemen hemen her USB-C kablosunu kullanabilirsiniz. iPhone 15 kutusunda güzel bir dokuma örgülü kablo ile birlikte geliyor. Ancak ‘Android’ telefon kablosu olarak pazarlananlar da dahil olmak üzere bulabileceğiniz herhangi bir USB-C kablosunu kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte, iPhone’unuz yavaş şarj oluyormuş gibi görünüyorsa, muhtemelen şarj aletinizi değiştirmeniz gerekir. Apple’ın kutuya aksesuar dahil ettiği zamanlarda, iPhone 5 watt’lık küçük güç adaptörleriyle birlikte geliyordu. Bu adaptörler uzun süre iPhone ile birlikte verildiği için, dünyada hala bunlardan çok sayıda var.

Bunlardan birine sahipseniz, iPhone 15 ile kullanmak tamamen güvenli. Sadece takmak için bir USB-C – USB-A kablosuna ihtiyacınız var. Ancak, telefonunuzu yalnızca 5W hızında şarj edebilir. Beş yıl önce akıllı telefonların pil kapasiteleri çok daha küçükken bu sorun değildi.

Ancak bugünlerde iPhone pilleri çok daha büyük. Sonuç olarak, 5 watt’ta şarj etmek sıfırdan yüzde 100’e çıkmak için dört veya beş saat sürebilir. iPhone 15’i hızlı şarj etmek için daha yüksek watt’lı bir şarj ünitesine ihtiyacınız olacak. iPhone USB-C bağlantı noktası teknik olarak 27 watt hıza kadar güç alabilir.

Ancak 20 watt’ın üzerindeki şarj hızında teknik olarak verim azalır. Dolayısıyla, bir USB-C kablosu ve Apple 20 W USB-C güç adaptörü ile iPhone 15’i sıfırdan yüzde 50’ye yaklaşık 30 dakikada, sıfırdan yüzde 100’e ise 2 saatten kısa bir sürede şarj edebilirsiniz.

Ancak Apple aksesuarlarını kullanmakla sınırlı değilsiniz. Piyasada, Apple’ın adaptörlerinden daha kullanışlı olan çok sayıda yüksek wattlı USB-C şarj seçeneği bulunuyor. Ayrıca 20 watt’tan daha yüksek güç adaptörlerini kullanmak tamamen güvenli. iPhone’unuzu otomatik olarak desteklediği maksimum hızda şarj edeceklerdir.

Örneğin, bir USB-C MacBook güç adaptörünüz varsa, bunu kullanabilir ve telefonunuzu da tam hızda şarj edebilirsiniz. MacBook’unuzun kendisi güç kaynağına takılıysa ve şarj oluyorsa, telefonunuzu dizüstü bilgisayarın USB-C bağlantı noktalarından birine bağlayabilir ve neredeyse tam hızda şarj edebilirsiniz.

Aslında USB-C, artık tüm Apple aygıtlarınızı aynı kablo ve 60 watt (veya daha yüksek) MacBook güç adaptörüyle hızlı şarj edebileceğiniz anlamına geliyor. Siz bu konu hakkında be düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz